Sursa: Facebook

Vicepreședintele USR Dan Barna a declarat pentru Digi24 că George Simion, cofondatorul AUR, a provocat o „tensiune reală” în Parlament. Mai mult, Barna consideră că actele de violență și distrugere ce au avut loc în parcarea Parlamentului depășesc orice limită de „exprimare civică.”

„E o tensiune reală provocată de liderul AUR, George Simion. Și la plen a încercat manifestări de provocare, și-a îndemnat colegii, i-a scos din bănci și i-a dus buluc peste președintele de ședință ca să pună presiune”, a precizat Dan Barna.

Palatul Parlamentului a fost luat cu asalt de AUR

De asemenea, fostul lider USR a vorbit și despre manifestările din curtea Parlamentului și capacitatea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de a gestiona situația.

„Este de neacceptat ca forțele de ordine care au responsabilitatea să asigure securitatea unei clădiri să fie depășite de o mână de oameni care ajung să distrugă mașini și să împingă uși”, a mai spus Barna.

Printr-un comunicat de presă, Jandarmeria București a precizat că nu a fost folosită forța și nici nu s-a recurs la mijloacele din dotare. Mai mult, Alex Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a declarat că jandarmii „au fost puși în fața faptului împlinit”, după ce protestatarii au intrat curtea Parlamentului.

„Nu știu exact cum a cedat acea poartă. Suntem încă în desfășurarea acțiunii. După aceea, Jandarmeria va analiza întreaga misiune și va prezenta o situație. Luăm ce e bun și ce e rău din fiecare misiune și încercăm să ne perfecționăm modul de acțiune. Comandatul acțiunii a fost comandantul Jandarmeriei Capitalei”, a mai spus purtătorul de cuvânt, relatează g4media.ro.

Reamintim că AUR a anunțat protestul de astăzi, 21 decembrie, împotriva introducerii certificatului Covid la locul de muncă. Proiectul de lege nu este pe ordinea de zi a Parlamentului, ci se află încă în discuția coaliției de guvernare.

George Simion a precizat că în momentul în care ușile Parlamentului erau blocate, mai mulți parlamentari l-au întrebat pe unde pot ieși. El le-a spus că mai întâi să dea garanții că nu vor vota introducerea certificatului verde, iar apoi le va „spune pe unde să iasă.”

După două ore de protest, liderul AUR a început să cânte colinde în fața cordonului de jandarmi.

Palatul Parlamentului, luat cu asalt de AUR

Articolul precedentPalatul Parlamentului, luat cu asalt de AUR
Articolul următorElevii din Marea Britanie preferă să poarte haine mai vechi, evitând cumpărăturile inutile
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.