Arafat, îngrijorat din cauza protestelor de la Palatul Parlamentului, din cauza certificatului verde

„Trebuie să ai anumite măsuri ca să poți păstra un echilibru”

Șeful DSU, Raed Arafat, consideră necesară măsura certificatului verde, ca o formă pentru oprirea răspândirii virusului, mai ales în contextul apariției noii variante, Omicron, care este cu mult mai contagioasă decât variantele precedente. De altfel, acesta și-a exprimat opinia și cu privire la protestul care are loc la Palatul Parlamentului, în organizarea celor de la AUR, în ziua în care în Camera Deputaților urmau dezbaterile cu privire la introducerea certificatului Covid la locul de muncă. De altfel, certificatul verde este documentul care atestă vaccinarea, testul negativ Covid și trecerea prin boală, deci nu este vorba de obligativitatea vaccinării.

„Vorbim de cel care o să fie pentru interiorul țării – e o necesitate pentru a stopa răspândirea virusului. E nevoie de metode pentru a stopa virusul. Parlamentul o să dezbată. Trebuie să ai anumite măsuri ca să poți păstra un echilibru”, a declarat Arafat, la Digi 24.

Acesta precizat că cei mai mulți dntre protestatari sunt chiar aceea care nu cred în măsuri sau în boală. „Sunt cei care nu cred în măsuri… Mulți nu cred că există virusul. Acolo devin focare de răspîndire a virusului. E de ajuns să fie câțiva pozitivi și răspândesc la mai mulți oameni. O persoană infectează în medie 3 oameni. Din păcate au crezut în teoria conspirației, care spun că virusul e o invenție”, a mai explicat Raed Arafat.

Protestatarii bat la porțile Palatului

Protestatarii strigă „Libertate”, „Venim peste voi”, „Jos criminalii” şi poartă steaguri, cerând ca certificatul verde la locul de muncă să nu fie introdus.  

Copreşedintele AUR, George Simion, spune că toate intrările de la Camera Deputaţilor sunt blocate de protestatari. Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul „Libertate fără certificate”. „Să vedem cum vor vota aceşti deputaţi, trebuie să vină de la ora 10.00 aici”, a arătat deputatul Simion.

Potrivit site-ului Camerei Deputaților, legea privind certificatul verde nu a fost votată pentru a intra pe ordinea de zi. În aceste condiții este foarte posibil ca la revenirea în țară, premierul Nicolae Ciucă să vină în Parlament și să-și asume răspunderea asupra proiectului certificatului verde, asta pentru a evita un vot în Parlament și dezbaterile generate în jurul acestuia.

Certificatul Covid, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților

Articolul precedentIohannis a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor Revoluţiei din 1989
Articolul următorOmicron și Delta ar putea crea un virus mult mai periculos