sursă foto: Facebook Lavinia Coțofană

Lavinia Coțofană a fost mutată de la Spitalul Colțea, unde profesa ca jurist, la Spitalul Sfântul Stelian-departamentul Managementul Calității. În ultimele zile, medicii de la Colțea au cerut în mod oficial Primăriei Capitalei, Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale(ASSMB) să ia măsuri de urgență în privirea acesteia, întrucât: blochează licitații publice și folosește un limbaj neadecvat, suburban, la adresa întregului personal medical și auxiliar. La memoriu, medicii au depus inclusiv dezvăluirile făcute de Ziarul de Investigații, iar Primăria Capitalei urmează să răspundă cu privire la măsurile dispuse în acest caz.

Lavinia Coțofană a fost mutată la Spitalul Sfântul Stelian. Atac pe Facebook

Nici nu a ajuns bine la noul loc de muncă, că Lavinia Coțofană a început un atac furibund prin intermediul Facebook la adresa conducerii ASSMB și chiar a conducerii Spitalului „Sfântul Stelian”. Pentru o altă publicație, Coțofană insinuează că la Spitalul „Sfântul Stelian” , „cărțile erau făcute”(n.r posturile ocupate ilegal)

„Mai crede că îmi poate SCHIMBA LOCUL MUNCII fara acordul meu. Mai mult crede că as avea competența pentru managementul calitătii. Urmează ă ne lămurim daca PMB i-a dat lui Apostol(n.r directorul ASSMB) moșie. El așa pare să creadă”, a scris Lavinia Coțofană pe Facebook.

Avertizorul de integritate e o calitate, NU un instrument de hărțuire

Lavinia Coțofană se prezintă, mai înainte de orice, avertizor de integritate. Potrivit Legii 571/2004, avertizor de integritate  orice persoană încadrată într-o autoritate publică, instituţie publică sau în alte unităţi (companii naţionale, regii autonome, societăţi naţionale cu capital de stat) şi care face, cu bună-credință, o sesizare .

Potrivit medicilor de la Spitalul Colțea, Coțofană ar fi speculat orice, pentru a-i amenința, invocând că nu „a venit la Colțea pentru postul de consilier juridic, ci pentru o funcție de conducere”.

Medicii de la Colțea i-au scris lui Nicușor Dan. Sunt hărțuiți de Nicoleta Coțofană

Dupa ce a devenit angajat al spitalului, consilier juridic cu ½ de norma, a inceput actiunea de hartuire a celor care stateau in calea obiectivelor sale. A inceput cu cei din Oficiul juridic, singurul jurist fiind obligat sa isi dea demisia, ulterior in urma unui concurs a fost angajat un alt consilier juridic, nevoit sa plece dupa cateva luni.

A urmat Sefa Serviciului de Achizitii Publice, amenintata zilnic, pana a parasit si ea institutia noastra pentru ca doamna consilier juridic nu era multumita cu aceasta pozitie, dorindu-si o functie de conducere, ca atare, probabil prin presiuni, a fost numita Sef Interimar al Serviciului de Achizitii Publice.

A fost sesizata existenta unei stari de incompatibilitate a acesteia, in calitate de angajat ASSMB, consilier juridic si sef serviciu achizitii, nefiind demarata nicio masura de control. La început nu ne-a fost clar care este scopul acestor actiuni. La un moment dat, chiar doamna Lavinia Cotofana si-a exprimat obiectivele. Intr-o discutie cu un sef de sectie a afirmat: „Doar nu credeti ca am venit la Coltea pentru postul de Consilier Juridic. Doresc sa preiau conducerea unui spital, nu m-am hotarat insa care”.

Cel cu care a avut aceasta conversatie, o poate confirma. A reiterat aceasta afirmatie in fata mai multor persoane. La unul dintre Consiliile Medicale, in fata unei intrebari directe, a confirmat public intentia sa de a dobandi functia de manager.

A solicitat cursuri în afara fișei postului

A solicitat si a obținut finantarea de catre spital a unor cursuri de perfectionare in domeniul achizitiilor publice si a managementului sanitar (cu viza pentru postul de manager), domenii cu totul in afara fisei postului de consilier juridic. Aceste actiuni arata adevaratul sau obiectiv, interesul ardent pentru pozitia de manager. Aceasta explica multe dintre actiunile sale trecute si viitoare. Atacurile sale au vizat pe toti cei care, intr-un fel sau altul, stateau in calea planurilor sale”, au scris medicii de la Colțea în memoriul adresat Primăriei Capitalei și ASSMB.

Citește și: EXCLUSIV. Pericol la Spitalul Colțea. Stația de oxigen, lăsată în aer

Scandalul din jurul Laviniei Coțofană: o căruță de interese

Articolul precedentAsistentă medicală din Gorj, reținută de procurori: mită pentru vaccinări și certificate verzi false
Articolul următorUn imunolog vrea lockdown în perioada sărbătorilor de iarnă
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”