Deputatul USR, Radu Ciornei, medic-cercetător în microbiologie, imunologie și genetică moleculară, consideră necesar un lockdown de o lună de zile, pe perioada sărbătorilor de iarnă, începând din 10 decembrie, relatează Alephnews.

De altfel, medicul nu este de acord nici cu redeschiderea școlilor în formatul fizic, asta deși, la mai bine de un și jumătate de la începutul pandemiei, România este încă departe de o educație online eficientă.  

„Voi fi scurt și tranșant. În acest moment al pandemiei, în care mor într-o zi mai mulți oameni decât are România membri ai Parlamentului, sau dacă ar cădea toate aeronavele Tarom trimise în teritoriu, școala nu poate fi deschisă. Cu acest grad de ocupare în ATI, a trimite școala și absolut tot ce se poate în online și munca de la domiciliu sunt o obligație”, transmite deputatul USR, potrivit sursei citate.

De asemenea, medicul consideră că neinstituirea stării de urgență, când spitalele sunt suprasolicitate, iar numărul deceselor din cauza Covid este la un nivel foarte ridicat se poate, cu ușurință cataloga ca genocid, susținând că un lockdown de o lună de zile, pe perioada sărbătorilor de iarnă poate slava multe vieți. „Eu cred că un lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie, ce va fi hulit și de comercianți, și de multe alte categorii, poate salva câteva mii de vieți, până în luna aprilie. Și nu uitați că până în aprilie vom avea victime din rândul elevilor. Nu mulți, dar mă întreb cam cum se poate duce un ministru să le explice celor 50 de elevi și 3.000 de contacți ce vor muri pentru ca școlile să fie deschise și să putem să umplem sacii de Crăciun, că ei sunt sacrificați pentru binele economiei, României, turismului și pentru că negustorii morții au microfonul deschis și în media, și în Parlament”, a mai spus radu Ciornei.

De altfel, pe această temă, a vacanțelor elevilor, au fost numeroase discuții la începutul anului, potrivit cărora se dorea ca perioadele de vacanță să fie date diferit, astfel încât să nu se creeze aglomerare în rândul unităților turistice, dar mai ales pentru a da o „gură de oxigen” turismului românesc.

Vasi Rădulescu, medic din București, cere lockdown total

Articolul precedentCriza de la Spitalul Colțea încetează. Lavinia Coțofană a fost mutată la Spitalul „Sfântul Stelian”
Articolul următorŞcoala de mediu: program gratuit de educație ecologică pentru copiii din Bucureşti