Radu Ciornei (USR PLUS) ne vrea fără măști pe stradă, din mai

Deputatul, medic-cercetător în microbiologie, imunologie și genetică moleculară, precizează că acest lucru este posibil în anumite condiții

Deputatul USR PLUS, Radu Ciornei , medic-cercetător în microbiologie, imunologie și genetică moleculară, consideră că putem renunța la purtarea măștii, în spațiile deschise, dar în anumite condiții, printre acestea fiind și distanțarea fizică. Totodată, acesta a precizat, la Digi 24, că motivul pentru care a crescut numărul de cazuri din ultima vreme este datorat deschiderii școlilor.

„Părerea mea este că trebuie să ne punem masca pe stradă doar în momentul în care distanțarea socială nu mai este posibilă. De exemplu, suntem la o coadă în aer liber, ne cumpărăm pâine sau covrigi sau la o trecere de pietoni și vedem că în jurul nostru nu este 1 metru sau 1 metru și jumătate între persoanele de acolo. Atunci trebuie să scoatem masca din buzunar și să ne-o punem pe față. Însă, în restul situațiilor, când mergem pe stradă de unii singuri, la o distanță suficientă, repet, începând de când temperatura va ajunge la 20 de grade, nu cred că este necesară purtarea măștii”, spune Radu Ciornei.

Acesta dă vina pe redeschiderea școlilor pentru evoluția epidemiologică din ultima vreme, în această săptămână trecându-se de 5.000 de cazuri de infectare.

„Cred că această explozie, încă nu este o explozie, este o creștere a numărului de cazuri, pentru că nu am ajuns încă la cel mai mare număr de cazuri pe care l-am avut din punct de vedere istoric, este din cauza faptului că am redeschis școlile”, a declarat deputatul USR PLUS pentru Digi24.

La școală, chiar și în cel mai negru scenariu

În noiembrie 2020, înainte de alegerile parlamentare, Radu Ciornei, care făcea parte din „celula de criză” a USR PLUS, privind epidemia cu noul coronavirus preciza că elevii trebuie să meargă la școală măcar o zi pe săptămână. „Chiar și în cel mai negru scenariu. S-a dovedit că nu școlile sunt cel mai cumplit loc de infecție. Nu școlile au fost focare. Școlile trebuie redeschise. Copiii trebuie să socializeze, copiii trebuie să stea unii cu alții și copiii au nevoie de școală în persoană, în bancă. Măcar o zi pe săptămână, măcar două zile pe săptămână. Contează foarte mult la dezvoltarea lor mentală și socială”, a spus Radu Ciornei, pentru Bucovina News.

Acum Radu Ciornei este membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaților și este secretar al Comisiei pentru știință și tehnologie.

Cîțu aseamănă campania „anti-mască” ca o acțiune teroristă

Articolul precedentUn jurnalist din Germania l-a spionat pe Navalnîi
Articolul următorRomânii din Frankfurt au partid și candidați la alegerile locale din Germania