Vasi Rădulescu, medic din București, cere lockdown total

„La noi va merge doar cu măsuri dintre cele mai dure”

Medicul Vasi Rădulescu face un apel la autorități, în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri, dar mai ales al recordului în privința deceselor din cauza Covid, și cere lockdown pentru toată lumea, vaccinați sau nevaccinați, considerând că „dacă o mai lălăim ne scufundăm de tot”. De altfel, România nu ar fi singura țară în care s-a impune acest timp de carantinare, aducându-ne aminte când Franța a decis acest lucru în aprilie 2021, în valul trei.

„Să pronunțe cineva dintre oficiali, mai repede așa, cuvântul magic LOCKDOWN. Pentru toată lumea. Inclusiv pentru vaccinați. Pentru că dacă o mai lălăim ne scufundăm de tot. Știu sigur că vaccinații nu se vor supăra, pentru că de, cei mai mulți dintre ei au priceput în ce suntem, au suficientă empatie. De ce lockdown și pentru ei? Pentru că nu avem timp să mai cernem între X și Y. Presiunea e prea mare.

La noi va merge doar cu măsuri dintre cele mai dure. Îmi pare rău să tot zic asta. Doar că 331 de decese nu reprezintă decât o mică parte din ce poate fi în perioada următoare”, a scris medicul pe contul său de Facebook.

În urma reacțiilor, așteptate, dar mai ales deloc bine venite din partea internauților, medicul a revenit cu o precizare importantă. „Pentru cei care înjură și nu înțeleg nici cele mai simple chestiuni – lockdown-ul este limitat, cu vaccinare permisă, cu relaxare progresivă apoi, totul gândit pentru a lua din presiunea de pe ATI. Adică fix ce au făcut toate țările mai inteligente și noi am dat chix”, a completat Vasi Rădulescu.

Marți a fost ziua cea mai neagră în privința numărului de cazuri, fiind recordul absolut de la începutul pandemiei, în România, cu 15.037 de cazuri confirmate, în timp ce miercuri s-a atins recordul deceselor din cauza Covid, 331 de persoane. De altfel, miercuri au fost confirmate 14.744 de cazuri de infectare, iar în secțiile de terapie intensivă se aflau internați 1.513 pacienți, fiind ocupate toate locuri ATI din țară.

Arafat spune că nu se uită la Constituție când e vorba de salvarea vieților

Articolul precedentEXCLUSIV Protest spontan al Secției Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești
Articolul următorBarna: ”Cîțu a golit fondul de rezervă al Guvernului”