Foto: Ziarul Financiar
Foto: Ziarul Financiar

Ieri, 6 octombrie, guvernul a decis să aloce peste un miliard de lei pentru primăriile din România. Banii provin din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Astfel, 2756 de primării au primit 1.010.966.000 lei. Toate instituțiile au respectat procedura, depunând cereri de finanțare.

Suma, care provine din Fondul de Rezervă, va fi alocată atât primăriilor, cât și și Consiliilor Județene.

Într-o postare publicată în cursul zilei de azi pe pagina de Facebook, președintele Uniunii Salvați România critică dur decizia prin care primarii USR au fost excluși de la împărțirea banilor de către guvernul Cîțu.

Cîțu nu s-a răzbunat pe un partid, ci pe sute de mii de cetățeni ai României

Nemernicia prin care Cîțu a golit fondul de rezervă al Guvernului și l-a distribuit tuturor primăriilor, mai puțin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această pozitie. Că pălăria îi era mult prea mare.

Să te răzbuni pe niște sute de mii de cetățenii ai României pentru că nu mai ai susținere în Parlament arată nu doar cinism, ci și o nedisimulată ticăloșie”, a precizat Dan Barna pe contul de socializare.

PSD: al doilea partid ”uitat”. Primarii social-democrați au primit doar 25% din suma promisă

O analiză Europa Liberă arată că și PSD a fost defavorizat la împărțirea fondurilor. Localitățile conduse de social-democrați au primit doar aproximativ 25% din suma alocată. Paradoxal, PSD are cel mai mare număr de primari și șefi de consilii județene.

Câștigătorii împărțirii sunt județele ”liberale”, dar și județele Covasna, Harghita și Mureș, cu o puternică reprezentare a UDMR, potrivit Europa Liberă.

Articolul precedentVasi Rădulescu, medic din București, cere lockdown total
Articolul următorRefuzul vaccinării: un gest care ține de joasa calitate umană a individului
Jurnalist full-time / Pesimist part-time