Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

În cadrul emisiunii Deșteptarea, realizată de Europa FM, Cristian Tudor Popescu a criticat refuzul vehement al vaccinării, mai ales că mulți dintre cei care refuză doza sunt cadre didactice sau medici.

Declarațiile jurnalistului vin și în condiția în care România a înregistrat ieri, 6 octombrie, cel mai mare număr de decese, de la începutul pandemiei. 331 de persoane au decedat, iar 14.744 de români au contractat virusul, în doar 24 de ore.

Din totalul de 331 de pacienți decedați, 303 erau nevaccinați și 28 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități.

Zeci de mii de oameni nevaccinați au murit și mor în chinuri, în fiecare zi. A refuza vaccinul în aceste condiții e un gest care ține de joasa calitate umană a individului.

Și nici nu se mai poate face mare lucru acum. Nu rămâne decât să moară în toamna și iarna asta încă niște oameni, mulți, după care pandemia se va domoli prin imunizarea noastră, așa cum merităm: ca turmă”, a arătat jurnalistul.

”Guvernul n-a făcut ce trebuie ca românii să se vaccineze” nu e decât o frază bombastică în caftul politic. Ce dracu să facă? Să le dea mici, bere, fasole cu ciolan, mai multe tombole și loterii? Să-i scarpine pe burtă?”

Cristian Tudor Popescu a precizat că au fost aduse vaccinuri suficiente pentru populația României.

Mai mult, jurnalistul a amintit că au existat numeroase emisiuni televizate în care mai mulți specialiști de vârf în boli infecțioase și medicină de urgență au explicat de ce este atât de necesară vaccinarea.

Refuzul vaccinării și consecințele: ”Numărul de infectați, de internați ATI, de morți bate toate recordurile. Elevii se contaminează cu miile, 4.500 în ultima săptămână. Mor copii și adolescenți”.

În cadrul aceleași emisiuni, jurnalistul și gazetarul a precizat că ministrul interimar al Educației a venit cu un anunț sumbru. În urma unei testări prin chestionare a intenției de vaccinare în rândul elevilor, 7,5% au răspuns DA. 15% dintre elevi sunt indeciși, iar 77,5%, adică 224.000 de elevi, au răspuns nu.

Chestionarele au fost completate de părinți. Ei au hotărât, deși există elevi mai informați și mai conștienți decât genitorii lor, care ar fi vrut să se vaccineze. Acești adulți le injectează în cap copiilor un virus mai periculos decât corona, de care nu vor scăpa toată viața” a declarat Cristian Tudor Popescu.

Articolul precedentBarna: ”Cîțu a golit fondul de rezervă al Guvernului”
Articolul următorȘtefănuță (USR PLUS): „În loc de un președinte neamț românizat, aș prefera un român cu experiența străinătății”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time