Ștefănuță (USR PLUS): „În loc de un președinte neamț românizat, aș prefera un român cu experiența străinătății”

Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță afirmă că în România se face prea mult „haz de necaz”, indiferent cât de mare este necazul

Europarlamentarul USR PLUS, Nicolae Ștefănuță a lansat un atac xenofob la adresa președintelui Iohannis, pe care îl consideră „neamț românizat”, preferând totuși un președinte român, unul „care nu rânjește când nu este cazul”.  

„Râdem a pagubă – una din cele mai bune expresii ale limbii române. Văd în online mult mișto, glume îndoielnice și ironii. Se râde de orice: de moarte, de boală, de ajutor sau de pasivitate. Hoțul râde de cel furat și apoi îi chiar spune isteț ‘cum l-a făcut’. Se râde de pompieri și doctori – niște fraieri care au pus botul la misiunea lor altruistă. Dar spitalele sunt pline și AUR e la 17%. E abia octombrie și peste noi vine o iarnă grea și scumpă. Parcă în loc de un președinte neamț românizat, aș prefera un român cu experiența străinătății în loc”, a scris Nicolae Ștefefănuță pe pagina sa de Facebook.

Postarea inițială a europarlamentarului Nicolae Ștefănuță

Acesta și-a continuat postarea cu explicația faptului că „în vest, nu se râde aiurea când îți ia foc casa. Unul care nu rânjește când nu este cazul, ci nu doarme noaptea când nu e bine. Râdem a pagubă, o extrem de mare, gravă, istorică pagubă pentru România”, și-a justificat convingerea.

În urma postării  făcute pe social media, internauții au reacționat cu privire la atacul xenofob, iar Ștefănuță a ținut să facă o precizare în acest sens, atât printr-o editare a textului inițial, unde a înlocuit fraza „parcă în loc de un președinte neamț românizat” cu „parcă în loc de un președinte al lucrului ‘bine făcut’ prea obișnuit însă cu politica dâmbovițeană”, cât și printr-un comentariu adresat celor care îl urmăresc pe rețele de socializare.

„Pentru urmăritorii acestei pagini, care îmi cunosc bine pozițiile mele referitoare la minorități de orice fel, aș dori să explic scurta metaforă folosită în text: În locul unui cetățean al României care a venit și s-a folosit de toate stereotipurile pozitive asociate popular cu faptul de a avea origine germană (punctualitate, lucru bine făcut, altele), dar totuși foarte bine adaptat scenei politice dâmbovițene, prefer în acest moment un cetățean român, de orice etnie, care a trebuit să ia drumul pribegiei și să înțeleagă la prima mână cum funcționează un sistem occidental și care este un răspuns potrivit unei crize”.

Metaforă sau nu, atitudinea europarlamentarului USR PLUS lasă de dorit.

USR PLUS îi cere președintelui să medieze criza politică actuală

Articolul precedentRefuzul vaccinării: un gest care ține de joasa calitate umană a individului
Articolul următorRaed Arafat a explicat motivul pentru care testul de anti-corpi, ca parte din certificatul verde, nu este luat în calcul la accesul în restaurante sau alte evenimente