Conform Biroului Național al USR, președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să organizeze rapid consultarea și desemnarea unui premier care să rezolve rapid această criză politică.

„USR PLUS îl îndeamnă pe preşedintele României să nu tragă de timp şi să medieze politic această criză”, se arată într-un comunicat de presă al partidului, relatează Agerpres.

Klaus Iohannis a anunțat, marți, că va organiza întâlniri cu formațiunile politice săptămâna viitoare. De asemenea, șeful statului a explicat că, pe lângă criza sanitară cu care se confruntă România, unii politicieni au decis aruncarea țării într-o criză politică. Totodată,  Iohannis a explicat că lasă timp partidelor să vină cu soluții și abordări mature cu privire la noul executiv.

Noul lider USR așteaptă ca apele să se calmeze în tabăra PNL

Liderul formațiunii politice USR PLUS așteaptă din partea liberalilor să-și clarifice problemele și să vină, cât mai rapid, cu o propunere. Mai mult decât atât, Cioloș a dat exemplu partidul său unde s-au organizat alegeri coerente și fără poziții neclare. În urma adoptării moțiunii de cenzură, Dacian Cioloș crede că e momentul potrivit pentru ca noul Guvern să lucreze pentru români și nu pentru scopurile unor politicieni sau partide.

Cu toate acestea, Cioloș este de acord cu formula de guvernare PNL-USR PLUS-UDMR, dar cu un alt prim-ministru.  În caz contrar, USR decide să rămână în opoziție.

Dacian Cioloș ar susține și o femeie pentru funcția de prim-ministru

Liderul USR PLUS a mai precizat că ,,mingea e și în terenul” președintelui și că e nevoie de negocieri acerbe. Cioloș a mai precizat că ar fi de acord și cu o femeie ca prim-ministru, atâta timp cât își va asuma programul de guvernare, cu un calendar precis de reforme, relatează Agerpres.

„Nu vă pot spune că vom vota orice, că votăm o mătură dacă e pusă acolo. Haideţi să vedem numele respectiv şi să vedem care e motivul pentru care e propus numele respectiv, pornind de la obiectivul pe care îl fixăm. Deci, nu pot să spun că vom vota orice nume, dar suntem dispuşi să discutăm, să găsim o formulă”, a precizat Dacian Cioloş.

Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis după ce moțiunea de cenzură a fost adoptată cu 281 de voturi pentru. Președintele Iohannis le-a lăsat timp o săptămână pentru ca formațiunile politice să se decidă asupra modului în care se va forma noul executiv.

Târziu (AUR), cu amenințări în Parlament, dar și cu plângere la Poliție

Articolul precedentTârziu (AUR), cu amenințări în Parlament, dar și cu plângere la Poliție
Articolul următorProcurorul general al Republicii Moldova a fost reținut pentru 72 de ore
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.