Târziu (AUR), cu amenințări în Parlament, dar și cu plângere la Poliție

„Nu pot trece cu vederea o amenințare directă, fățișă, specifică gangsterilor politici, incompatibilă cu normele de drept ale unui stat democratic”, a declarat deputatul PNL Alexandru Muraru, într-o postare făcută pe un site de socializare

Deputatul liberal Alexandru Muraru a afirmat, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că reprezentanții AUR au trecut linia roșie, iar „violența în politică” este specifică partidelor totalitare, extremiste, așa cum le-a caracterizat în mai multe rânduri.

„Astăzi, domnul Claudiu Târziu, copreședintele AUR, a spus că voi da socoteală pentru ceea ce spun public despre acest partid. Este adevărat că, atunci când am fost întrebat care este cea mai mare păcăleală politică din ultimii 30 de ani, am spus-o cât se poate de clar: AUR.

La fel cum altădată am expus, în nenumărate rânduri, cu dovezi și argumente incontestabile, derapajele extremiste, lozincile antisemite și îndemnurile la violență ale liderilor, membrilor și simpatizanților AUR, în locuri publice ori chiar de la Tribuna Parlamentului”, a scris Muraru, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Muraru a precizat că nu se va lăsa intimidat de „un partid construit pe valul oportunist al unei crize pandemice, al cărui misiune primară este dezinformarea și dezbinarea societății românești”, mai mult, că nu poate trece cu vederea „o amenințare directă, fățișă, specifică gangsterilor politici, incompatibilă cu normele de drept ale unui stat democratic”. Motiv pentru care, Muraru a depus o plângere penală prealabilă la Poliție pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare. „Din punctul meu de vedere, cred că reprezentanții AUR au depășit o linie roșie. Violența în politică este specifică partidelor totalitare, extremist, iar prin ceea ce s-a întâmplat astăzi, s-a dovedit că ceea de am spus de-a lungul timpului despre această formațiune politică a fost corect”, a mai scris Aexandru Muraru.

Ce a spus Târziu, în Parlament

După ce l-a certat pe Florin Cîțu, senatorul Claudiu Târziu a transmis de la microfonul Parlamentului că „dacă eram legionar, ştiţi cum procedam, nu? Aşa doar cu cuvintele”. Mai mult, acesta s-a întrebat, retoric, cine snt extremiștii la care a făcut Muraru referire în declarații din trecut. „Cine sunt extremiştii? Noi care apărăm legea, Constituţia, care ne batem pentru drepturile românilor sau cineva care închide ţara şi face segrerare pe motive medicale? Cineva care lasă să moară românii în spitalele pe care nu le îngrijeşte, asigură şi repară. Cine aruncă ţara în haos, cei cărora din cauza mor românii în spitale. Guvernarea nu e un monopol al lui Cîţu şi acoliţilor lui”, a vociferat Claudiu Târziu la dezbaterile moțiunii de cenzură.

AUR, „grupare de factură neofascistă”

Articolul precedentKelemen Hunor, liderul UDMR, sceptic în ceea ce privește refacerea coaliției
Articolul următorUSR PLUS îi cere președintelui să medieze criza politică actuală