Foto: Hotnews
Foto: Hotnews

Kelemen Hunor nu a fost surprins de rezultatul moțiunii de cenzură și susține că nu este sigur dacă va exista, în viitor, posibilitatea refacerii coaliției de guvernare. Liderul partidului UDMR a mai precizat că parlamentarii care au decis să dea jos Guvernul nu au venit cu nicio alternativă

De asemenea, Hunor a susținut că cei care au votat moțiunea au avut ca și scop să dea jos, cu orice preț, pe Cîțu și nu problemele cu care se confruntă românii în această perioadă.  

Pentru ei era mai important să fie dat jos Guvernul decât să se uite ce se va întâmpla mâine, poimâine. În aceste condiţii, trebuie să începem discuţiile cu foştii parteneri, în primul rând cu USR PLUS, să vedem dacă există posibilitatea de a reface coaliţia”, a afirmat pentru Agerpres liderul UDMR.

Refacerea coaliției de guvernare, puțin probabil

Totodată, liderul UDMR a explicat că, în urma discuțiilor din plenul Parlamentului,  posilibitatea refacerii coaliției este foarte puțin probabilă.  Mai mult decât atât, Hunor consideră că formarea unui guvern minoritar reprezintă o soluție fezabilă pentru România, mai ales că se confruntă cu valul 4 al pandemiei.

La votul moțiunii de cenzură au fost prezenți 318 de parlamentari. Parlamentarii PNL,UDMR și ai minorităților naționale s-au abținut de la vot. Pentru ca moțiunea să treacă erau nevoie de 234 de voturi pentru.

Rareș Bogdan îl vrea pe Florin Cîțu, din nou, prim-ministru

Vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, a precizat că singura opțiune pentru funcția de prim-ministru este liderul partidului, Florin Cîțu. Conform europarlamentarului, președintele PNL este singura propunere. Totodată, Rareș Bogdan a precizat că va merge la Cotroceni pentru negocieri. El susține că așteaptă propunerile de premier din partea celorlalte partide. De asemenea, liberalul a mai precizat că e dezamăgit de cei de la USR-PLUS deoarece au trecut în tabăra PSD-ului.

,,Suntem extrem de dezamăgiţi de cei din USR-PLUS, am crezut până în ultima clipă că vor fi responsabil”, a spus Rareș Bogdan, relatează Antena3.

Președintele României, Klaus Iohannis, și-a amânat plecare în Slovacia pentru a interveni după căderea guvernului. Liderul țării a precizat că ,,România este într-o criză” și că este ,, trist, dar adevărat”.

Articolul precedentSume uriașe pentru întreținerea parcurilor din Capitală. Nicușor Dan a „moștenit” șobolanii colegei de partid
Articolul următorTârziu (AUR), cu amenințări în Parlament, dar și cu plângere la Poliție
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.