Așa arată o alee care duce spre intrarea Parcului IOR

Excremente de șobolani și porumbei, bănci detoriate, lacuri poluate, miros greu de descris în cuvinte, toate acestea se întâlnesc în parcurile principale din Capitală.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, s-a lăudat recent cu noi acțiuni de întreținere a parcurilor, însă, o analiză atentă arată că nu a schimbat prea multe în sistemul de gestionare a Companiei Municipale Parcuri și Grădini București SA.

Spre exemplu, Nicușor Dan a cerut curățarea parcurilor, apoi plantarea florilor, abia după ce oamenii s-au revoltat. El spune că de vină este vechea administrație(PSD), însă, șobolanii din sectorul 1 i-a „moștenit” de la colega sa de partid, Clotilde Armand(USR-PLUS). Ea este cea care nu a putut gestiona problema deșeurilor din Sectorul 1. Astfel, șobolanii au ajuns peste tot.

Edilul general al Capitalei recunoaște că firma publică, responsabilă, de gestionarea parcurilor, cheltuie mai mult decât face.

Sume uriașe pentru întreținerea parcurilor din Capitală. Nicușor Dan recunoaște că „e prea mult” pentru nimic

Pentru anul în curs, suma alocată pentru întreținerea spațiilor verzi este de 12.795.564 lei, potrivit informațiilor publice, obținute de Ziarul de Investigații(zin.ro). Din această sumă, s-au cheltuit peste trei milioane de lei, dar rezultatele nu au fost vizibile. Prețul pe care îl aplică Compania de Municipală Parcuri și Grădini București SA este mult mai mare decât al celor aplicare de firme private cu mai mulți angajați și mai multe utilaje. Conform unei adrese în baza accesului liber la informațiile de interes public, firma aflată în subordonarea Primăriei percepe tarife între 2,35 de lei și 5 lei/mp, comparativ cu tarife sub 1 leu/mp, cât aplică alte societăți private.

”Curățenia vine mai repede decât apa caldă”. Ce spun bucureștenii

Nicușor Dan a scris pe rețelele de socializare că se va dizolva Compania Municipală Parcuri și Grădini București, însă, abia la anul. „Este un termen mai apropiat decât cel în care bucureștenii vor apea caldă”,este unul dintre comentariile cetățenilor.

La acest moment, se poartă discuții cu privire la administrarea Parcului Cișmigiu, un simbol al Bucureștiului, către Asociația Peisagiștilor din România.

 „Starea deplorabilă în care se află În prezent Parcul Cișmigiu este cauzată de lipsa resurselor financiare, de absența expertizei necesare la nivelul administrației publice, precum și cadrului instituțional format din entități cu atribuții incerte sau contradictorii.

Propunerea AsoP București are în vedere și generarea unui exemplu pentru gestionarea spațiilor verzi atât pentru Municipiul București cât și pentru alte localități din România și, totodată, în condițiile unei utilizări adaptate zilelor noastre”, au tranmis peisagiștii din România.

Articolul precedentPatzaichin nu a fost uitat. Gest impresionant în memoria sportivului-emblemă
Articolul următorKelemen Hunor, liderul UDMR, sceptic în ceea ce privește refacerea coaliției
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”