Foto: Facebook

Primăria Curtici confirmă faptul că Nicoleta Coțofană nu a prezentat niciun document (foto) prin care să anunțe instituția că mai este angajată la Spitalul Colțea București și la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București(ASSMB) simultan cu funcția de asistent personal -grad 5-Compartimentul de îngrijire la domiciliu. Această calitate a presupus contract individual de muncă, încheiat în perioada 20.03. 2019-30.06. 2019, cu Primăria Curtici. Îngrijirea la domiciliu (în speță a mamei sale) nu se poate face part-time, conform Legii 448/2006 privind protecția persoanelor cu handicap.

Nicoleta Coțofană era angajată în două locuri cu normă întreagă. Nici pe hârtie, nici practic nu se poate

În aceeași perioadă, 09.01.2019-30.06.2019, Nicoleta Coțofană figurează angajată cu normă întreagă și la ASSMB, în funcția de inspector de specialitate gradul 3, la Direcția Suport Spitale. Contractul este înregistrat sub numărul 1241/09.01. 2019 pe perioadă nedeterminată.

Prin urmare, cum putea să fie cu normă întreagă asistent personal, în baza contractului încheiat cu Primăria Curtici și cu normă întreagă la ASSMB?

Apare și al treilea angajator. Nicoleta Coțofană „zboară” de la un loc de muncă la altul. Nu anunță pe nimeni

Începând cu data de 20.03.2019, apare și al treilea angajator: Spitalul Colțea București. Calitatea? Consilier juridic. Este drept, part-time, de la 16.00-20.00. Activitatea de consilier juridic presupune și reprezentarea în judecată, iar ședințele la instanță sunt programate, de obicei, la primele ore ale dimineții.

Conflict de interese? Șef achiziții și consilier juridic la același angajator: Spitalul Colțea

Activitatea Laviniei Coțofană a fost extinsă la Spitalul Colțea, începând cu data de 04.11.2020. A ocupat funcția de șef serviciu achiziții publice, concomitent cu exercitarea atribuțiilor profesiei de consilier juridic. Or, aceste două activități sunt total diferite și de natură să se „bată cap în cap” din cauza intereselor diferite. Spunem asta, deoarece un consilier juridic are obligația de a aviza legalitatea unor achiziții. Prin urmare, Coțofană decidea achizițiile, Coțofană aviza spre legalitate.

Ce spune Primăria Curtici:„Nu a prezentat niciun act”. ASSMB și Spitalul Colțea au nevoie de timp pentru a răspunde

Răspunsul Primăriei Curtici

Primăria Curtici spune că Nicoleta Coțofană nu a transmis niciun document prin care să arate că era angajată simultan și în altă parte. Pe de altă parte, fosta judecătoare ne-a transmis în scris că„ nu era obligată, deoarece la Spitalul Colțea și la ASSMB era personal contractual, nu funcționar public”.

Într-adevăr, personal contractual cu interese contrare și care primea în același timp indemnizație pentru asistența unei persoane cu handicap. Deci, când era la domiciliu, când era la ASSMB și când se mai ducea la instanță să reprezinte Spitalul Colțea(?)

În ceea ce privește angajarea la Spitalul Colțea, din calitatea de consilier juridic, Coțofană a precizat pentru Ziarul de Investigații zin.ro că a reprezentant spitalul în două „cauze”, deoarece casa de avocatură angajată a fost mult prea slabă în activitate.

Coțofană insistă cu detalierea unei situații care nu face obiectul întrebărilor noastre și ne dă de înțeles că a făcut și voluntariat la Spitalul Colțea, în perioada în care nu era angajată, în 2018.

Totuși, ce omite Lavinia Coțofană: potrivit Legii privind protecția persoanelor cu handicap, în baza căreia s-a angajat ca asistent personal, avea obligația să anunțe în termen de 48 de ore orice modificare de natură să afecteze drepturile prevăzute de lege. Or, cu două joburi cu normă întreagă și unul part-time, cât de mult s-a pus în slujba Legii Nicoleta Coțofană?

Cum se prezintă Nicoleta Coțofană:„O femeie frumoasă primește cadouri”. Declarație de avere fabuloasă

Nicoleta Coțofană a fost ofițer SRI și judecător. A fost exclusă din magistratură, după ce s-a constatat că a permis soțului său accesul la informații nepublice, în perioada în care era acuzat de fapte de corupție. Averea fostei judecătoare este fabuloasă: are bijuterii cu diamante care depăsesc valoarea de 70 000 de euro, mai multe terenuri și conturi bancare. Replica Nicoletei Coțofană pentru aceste obiecte pe care nu orice magistrat și le permite:„ Mie mi-au făcut iubiții cadouri. O femeie frumoasă primește și cadouri”, declara în urmă cu ceva timp jurnaliștilor.

Drept la replică

În urma apariției materialului de mai sus, doamna Coțofană Lavinia Nicoleta ne-a trimis un drept la replică pe care îl publicăm în integralitate, așa cum acesta a fost primit.

Drept la replică Coțofană Lavinia Nicoleta publicat în data de 29 septembrie 2021 ora 8.45am

Articolul precedentTudorel Toader susține decizia CCR cu privire la moțiunea USR PLUS-AUR: „Soluția nu poate fi decât de respingere a moțiunii”
Articolul următorCîțu dă vina pe fosta conducere a Ministerului Sănătății: „pregătirea valului 4 a fost suboptimală, ca să fim eleganți”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”