Tudorel Toader susține decizia CCR cu privire la moțiunea USR PLUS-AUR: „Soluția nu poate fi decât de respingere a moțiunii”

Fostul ministru este de părere că singura moțiune împotriva premierului Cîțu „care stă în picioare” este cea înaintată de PSD

tudorel toader ordonante
Foto: Facebook

Fost ministru al Justiției în guvernarea PSD, însă și fost judecător CCR, Tudorel Toader este de părere că „Soluția nu poate fi decât de respingere a moțiunii”. Moțiunea la care face referire acesta este cea înaintate de alianța de ocazie formată din USR PLUS și AUR, împotriva premierului Florin Cîțu.

Tudorel Toader, de acord cu foștii lui colegi din CCR

Toader a mai afirmat, de asemenea, că nu ar trebui să își imagineze nimeni că „o moțiune de cenzură care se naște dintr-un conflict juridic de natură constituțională poate să aibă altă soartă decât aceea de a fi respinsă”, a spus, într-o primă instanță, Tudorel Toader la Antena 3.

Mai mult, fostul ministru a mai fost întrebat ce se va întâmpla în cazul în care moțiunea va fi, totuși, adoptată. El s-a arătat categoric în legătură cu faptul că istoria ar putea să se repete, iar aceasta să fie retrimisă la CCR.

„De ce spune Curtea că Parlamentul trebuie să dezbată moțiunea? Există o decizie precedent care spune că o moțiune de cenzură, odată depusă, trebuie dusă până la capăt, soluțională, că n-ai altă procedură. Ea trebuie scoasă de pe rolul Parlamentului într-un fel. Cum? Prin dezbatere și, spun eu, sunt convins, vom vedea care va fi soluția, nu va fi decât cea de respingere”, a completat Tudorel Toader, la același post de televiziune.

În opinia acestuia, singura moțiune care ar putea, în acest moment, să stea în picioare este cea a social democraților.

Reamintim că, în urmă cu foarte puțin timp, BPR a decis, în unanimitate, că moțiunea social democraților va fi citită joi și votată, în cele din urmă, marțea viitoare (5 octombrie 2021).

Citește și: Moțiunea PSD va fi citită joi și votată marțea viitoare

Articolul precedentMoțiunea PSD va fi citită joi și votată marțea viitoare
Articolul următorEXCLUSIV. Fosta judecătoare Nicoleta Coțofană a fost angajată în trei locuri simultan. Angajatorii nu știau unii de alții, deși legal ar fi trebuit să îi anunțe
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.