Moțiunea PSD va fi citită joi și votată marțea viitoare

Moțiunea PSD poartă numele de „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”

datele, PSD, Partidul Social Democrat
PSD Foto: Facebook

Moțiunea de cenzură ce vizează înlăturarea Guvernului condus de Florin Cîțu a intrat pe ultima sută de metri. Mai exact, Birourile Permanente Reunite au luat decizia de a grăbi desfășurarea acesteia, dând undă verde în acest sens.

Moțiunea de cezură a PSD, pe ultima sută de metri

PSD a propus, PSD a primit aprobarea: astfel că moțiunea de cenzură a social democraților urmează să fie citită joi, 30 septembrie, începând cu orele 14:00, urmând ca, ulterior, această să fie supusă la vot marți, 5 octombrie, de la ora 12:00.

Citește și: PSD a depus moțiunea de cenzură

„Ne așteptăm ca în cel mai scurt timp, așa cum spune Constituția, să fi convocat BPR. Vom propune un program pentru citire și pentru vot astfel încât în cel mai scurt timp acest guvern incompetent să plece acasă”, a declarat social democratul Sorin Grindeanu, în urmă cu foarte puțin timp.

Moțiunea PSD poartă numele de „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”, iar citirea și votarea acesteia a fost „binecuvântată” în unanimitate de Birourile Perlamente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului.

Voci din interiorul partidului susțin că Guvernul Cîțu are toate șansele să pice, în urma moțiunii. Cu toate astea, nu este exclus ca PNL să îl propună, din nou, tot pe Florin Cițu, pentru a ocupa funcția de premier. Acesta beneficiază de suportul președintelui Iohannis, însă nu și de suportul Parlamentului.

Articolul precedentAmendă maximă pentru „distanțarea” de la Congresul PNL
Articolul următorTudorel Toader susține decizia CCR cu privire la moțiunea USR PLUS-AUR: „Soluția nu poate fi decât de respingere a moțiunii”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.