PSD a depus moțiunea de cenzură

„Îi invit pe colegii mei din Parlament, de la USR PLUS şi AUR să vină să voteze această moţiune”, este apelul făcut de liderul social democraților, Marcel Ciolacu.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu a anunțat că social democrații au depus moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu”.

„PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Sper să fie convocat BPR-ul în cel mai scurt timp, acest guvern incompetent să plece acasă.  Eu știu că lumea în țara asta trebuie să respecte reguli și legi. Înțeleg că CCR a hotărât în unanimitate că există conflict constituțional. Sesizarea guvernului a fost admisă. Totodată, dacă Curtea admite sesizarea guvernului, deci există conflict, PSD va depune moțiune. Asta am făcut. Cealaltă moțiune are probleme, avem conflict.

Eu înțeleg că această instituție spune că există acest conflict. Asta înseamnă că procedura și tot ce au făcut cei care au depus moțiunea nu a fost în regulă. De ce să ne mai încurcăm în proceduri, haideți să votăm cît mai repede această moțiune”, a declarat Sorin Grindeanu, la Parlament, după depunerea moțiunii social democraților.

Totodată, Grindeanu a afirmat că au fost deja discuții cu cei de la AUR, mai mult, că speră ca cei doi președinți de Camere să convoace Biroul Permanent, pentru ca moțiunea PSD să își urmeze parcursul. Concret, se dorește ca joi să aibă loc citirea moțiunii, iar luni să fie dat votul final, pentru că „acest guvern incompetent trebuie să plece acasă”, a mai spus Grindeanu, care a adăugat că singura soluție pe care o vede după căderea guvernului este cea a alegerilor anticipate.

Pe de altă parte, și Marcel Ciolacu a afirmat, că după decizia CCR luată în unanimitate, 8 la 0, singura soluţie legală e moţiunea PSD. „Îi invit pe colegii mei din Parlament, de la USR PLUS şi AUR să vină să voteze această moţiune şi propunem astăzi la Birourile permanente reunite un calendar strâns, respectiv, joi citirea moţiunii PSD şi luni votul, ca Guvernul Cîţu să plece cât mai repede”, a precizat liderul PSD.

Curtea Constituţională a admis, astăzi, sesizarea făcută de premierul Florin Cîțu şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern – Parlament pe tema moţiunii de cenzură, argumentul fiind că Parlamentul nu a respectat art 113 alin 2 din Constituţie, respectiv obligatia de a comunica Guvernului depunerea moţiunii, au declarat pentru News.ro surse din CCR. Totodată, aceleași surse au precizat că moţiunea depusă de USR PLUS și AUR îşi va continua traseul în Parlament, astfel că în acest moment sunt „în circuit” două moțiuni ce vizează același guvern.

Ministrul Agriculturii își dă demisia din Guvernul lui Cîțu

Articolul precedentVlad Popescu Piedone vrea includerea Favipiravir pe lista medicamentelor ce pot fi recomandate de medicii de familie
Articolul următorAmendă maximă pentru „distanțarea” de la Congresul PNL