Nicușor Dan anunță o nouă iarnă grea pentru bucureșteni

„Ce am făcut eu anul ăsta se va vedea din păcate începând cu iarna următoare”, se scuză edilul ales în urmă cu un an

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a afirmat, luni seară, la B1 TV, că nu a reușit să își ducă la împlinire promisiunile din campania electorală, cu privire la sistemul de termoficare, dar că ceea ce a făcut până la acest moment se va vedea „din păcate începând cu iarna următoare”. Totodată, că este optimist în vederea preluării ELCEN și scoaterea acestuia din insolvență, respectiv, accesarea de fonduri europene pentru modernizarea sistemului, ce încă are tehnologia din anii 60.

„Situația de acum reflectă investițiile făcute acum doi ani, trei ani și, bineînțeles, cu o pondere mai mică din anii anteriori. Ce am făcut eu anul ăsta se va vedea din păcate începând cu iarna următoare. Ce pot să spun este că iarna asta o să fie puțin mai bine decât anul trecut, ceea ce înseamnă că o să avem mulți bucureșteni care o să aibă același disconfort, din păcate”, a spus Nicușor Dan, la B1 TV.

„Din păcate”, tot mai des în declarațiile edilului

Primarul Nicușor Dan a mai precizat că este nevoie de sprijinul Guvernului pentru ca municipalitatea să achiziționeze ELCEN,  a cărei valoare este evaluată la 1,075 miliarde de lei. Abia după acest pas, PMB ar putea accesa fonduri europene cu care să realizeze înlocuirea CET-urilor cu o tehnologie adecvată secolului XXI.

„Din păcate nu se poate face mai mult. Ce am putut eu să fac a fost să echilibrez financiar Termoenergetica, la sfârșitul anului trecut, să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 km de rețea, să facem toate formalitățile pentru preluarea ELCEN, care este producătorul de energie termică, sunt optimist că vom reuși să facem această preluare cu ajutorul Guvernului, până la sfârșitul acestui an, astfel încât să scoatem ELCEN-ul din insolvență, să accesăm fondurile europene așa cum le-am accesat pentru înlocuirea de conducte, să le accesăm și pe cele pentru producția de energie termică, adică să înlocuim acele CET-uri, din anii 60 cu tehnologie modernă. Asta e ce putem să facem. Ce facem acum se va vedea peste 2 ani”, a spus primarul general.

Preţul de achiziţie pentru ELCEN a fost evaluat la 1,075 miliarde lei, însă PMB are banii necesari doar pentru o primă tranșă.

Nicușor Dan ar avea bani doar pentru o primă tranșă în cazul preluării ELCEN de către Termoenergetica

Articolul precedentUn muncitor a murit pe șantierul Primăriei Sectorului 3. Primarul, singurul care refuză explicațiile
Articolul următorVlad Popescu Piedone vrea includerea Favipiravir pe lista medicamentelor ce pot fi recomandate de medicii de familie