Foto: Libertatea
Foto: Libertatea

Primarul Robert Negoiță refuză să ofere explicații referitoare la decesul unui muncitor accidentat mortal. Accidentul a avut loc pe un șantier al Primăriei Sectororului 3, din Parcul Pantelimon.

Bucureșteanul avea vârsta de 52 de ani când a căzut de la 5 metri înălțime și a murit. Incidentul a avut loc în data de 17 ianuarie 2020.

Mai mulți muncitori au fost prinși sub pământ, după ce s-a surpat terenul pe un șantier din Sectorul 3

Nu este un caz singular: în august 2021, alți doi oameni au decedat în accidentul de la Biblioteca Națională, zonă administrată tot de Primăria Sectorului 3 a Capitalei. Alți patru bărbați au fost scoși de sub malul de pământ, ajungând la spital.

Singura explicație oferită de Robert Negoiță a fost un document public prin care arată că locația unde și-a pierdut viața muncitorul reprezintă un Parc Acvatic care va cuprinde piscine și bazine interioare cu apă minerală, spații pentru relaxare, alimentație publică, sport, patinoar pentru sezonul rece, restaurant/terasă cu belvedere.

Moartea bucureșteanului nu a fost făcută publică până azi, 28 septembrie 2021

Reporterii Libertatea au întrebat șapte instituții despre acest incident: Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspecția Muncii, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, SMURD, Poliția Română, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3, Primăria Sector 3.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 afirmă că, în urma ”accidentului de muncă din 17.01.2020”, a fost deschis dosarul penal 759/P/2020. De asemenea, Poliția Capitalei confirmă existența dosarului.

Primăria Sectorului 3, singura instituție care refuză să ofere explicații în legătură cu deceseul bărbatului

Conform Libertatea, Inspecția Muncii recunoaște că șantierul aparține Primăriei Sector 3, așa cum reiese și de la fața locului. 

Evenimentul din data de 17.01.2020 a avut loc în București, șos. Gării Cățelu nr. 1, pe un șantier aparținând Primăriei Sector 3. Incidentul a fost cercetat de către o comisie din cadrul ITM București, avizat de către o comisie de la Inspecția Muncii și transmis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3”, au precizat reprezentanții de la Inspecția Muncii.

Libertatea a trimis o solicitare în urmă cu aproape o lună către edil. Nici până la acest moment Robert Negoiță nu a oferit explicații.

VIACristina Antal
Articolul precedentMinistrul Agriculturii își dă demisia din Guvernul lui Cîțu
Articolul următorNicușor Dan anunță o nouă iarnă grea pentru bucureșteni
Jurnalist full-time / Pesimist part-time