Lui Robert Negoiță i se cere autosuspendarea din funcție

Motivul este legat de anchetarea internă în cazul accidentului de muncă de pe șantierul de lângă Biblioteca Națională

Liderul PNL Sector 3, Antonel Tănase  îi solicită primarului Robert Negoiță să se suspende temporar din funcție pentru a uşura cercetarea internă, „aşa cum este moral şi omeneşte”, ca urmare a accidentului de muncă ce a avut loc luni, pe un șantier neautorizat, din acest sector. În urma accidentului doi munictori au decedat, fiind prinși sub malul de pământ, alți trei sunt internați în spital, dintre care unul în stare foarte gravă.

„Reprezentanții dreptei în Consiliul Local al Primăriei sectorului 3 i-au cerut primarului Negoiță explicații şi toate actele justificative pentru existența şi legalitatea şantierului unde au murit doi oameni şi li s-a răspuns în doi peri că se făceau lucrări de salubrizare.

Tragicul accident de luni, în care doi oameni şi-au pierdut viața, iar alți patru au fost răniți, nu poate rămâne fără explicații şi consecințe”, a scris Tănase pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, consideră oportună autosuspendarea primarului Negoiță, astfel încât cercetările care vizează legalitatea actelor emise de administrația locală pentru repectivul șantier să se poată desfășura „corect, rapid şi fără ca asupra lor să planeze vreo umbră de îndoială”, a mai precizat Tănase.

Mai mult, atât consilierii PNL, cât și cei de la USR PLUS i-au solicitat primarului Robert Negoiță „toate actele care justifică legalitatea intervenției firmei primăriei şi a desfăşurării lucrărilor”, urmând a fi luate măsurile administrative care se impun.

Dosar penal in rem

În paralel cu cercetările interne, administrative, Poliția a deschis un dosar penal in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

„Lucrarea respectivă nu era autorizată, nu erau luate măsurile elementare de siguranţă pentru asigurarea şantierului respectiv şi pentru protejarea lucrătorilor. Evident că ITM, după ce va face ancheta, va veni cu rezultatele finale şi va identifica toate neregulle. Este un exemplu despre cum nu trebuie făcute lucrurile, pentru că, până la urmă, este o companie municipală care ar trebui să fie un exemplu”, a declarat prefectul Alin Stoica la Digi 24.

De partea cealaltă, primarul Negoiță a avut o postare „seacă” pe pagina sa de Facebook, „Este o zi tristă și dificilă pentru comunitatea noastră. (….) Instituțiile statului au declanșat deja o serie de anchete pentru a stabili circumstanțele în care a fost produs acest accident pe unul dintre șantierele noastre și așteptăm să vedem concluziile acestor verificări ample”, a scris Negoiță.

Șantierul de la Biblioteca Națională era neautorizat

Articolul precedentExponat inedit la Primăria Sectorului 1
Articolul următorBarna, reacții după intrarea în cursă a lui Dărău