Barna, reacții după intrarea în cursă a lui Dărău

„USR PLUS este un partid deschis”

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna a reacționat public după ce în cursa pentru șefia partidului a mai intrat un contracandidat. Astfel, pe lângă vicepremierul Barna și europarlamentarul și copreședintele alianței Dacian Cioloș, cel de-al treilea este senatorul din partea USR Brașov, Irineu Dărău.

„Am spus-o de fiecare dată, USR PLUS este un partid deschis. Orice coleg care doreşte să vină cu o propunere în fata partidului e liber şi bine venit să o facă. Avem încă un coleg contracandidat, foarte bine, sunt convins că înţelepciunea noastră ca partid, care ne-a adus în patru ani de la înfiinţare, practic, la guvernare, atingându-ne obiectivele de pe drum, va avea şi de data aceasta forţa şi maturitatea să aleagă cea mai bună opţiune pe care o avea partidul pe masă la momentul alegerilor”, a declarat Barna, la Guvern.

Irineu Dărău, suflu nou de la vârful partidului

De altfel, Dărău consideră că prin intrarea sa în această competiție, ce va avea finish-ul în 2 octombrie, va putea aduce un suflu nou formațiunii, arătându-se puțin deranjat de ceea ce se întâmplă în acest moment la nivel de partid.

„Ne află la jumătatea scorului nostru maxim, cel din 2016. Cred că este nevoie de un aer proaspăt, cred că este nevoie ca în următoarele luni să ne decidem ce fel de filosofie aplicăm în construcția partidului, avem nevoie de o schimbare. Avem nevoie de un suflu nou, diferit de cel care a fost până acum în cele două partide, USR și PLUS, înainte de fuziune”, a declarat senatorul de Brașov.

Totodată, Dărău atrage atenția cu privire la riscurile la care se expune USR PLUS, o cădere sub pragul electoral la alegerile din 2024, când România va avea nu un scrutin, ci patru – locale, europarlamentare, prezidențiale și parlamentare.

Mai mult, parlamentarul a menționat și faptul că deja primește semnale de nemulțumire din partea alegătorilor, iar pentru o guvernare de succes este nevoie să fie „pus în practică ceea ce predicăm”.

Se „ascute” lupta din USR PLUS

Articolul precedentLui Robert Negoiță i se cere autosuspendarea din funcție
Articolul următorGeorge Stângă, liberalul gălățean care „se gudura” pe lângă ministrul Drulă, îi oferă susținere deplină lui Cîțu