Cîmpeanu: „Școala va începe cu prezență fizică”

Și asta va putea fi posibil pentru că în şcoli se respectă regulile mai riguros decât în multe alte medii

Noul an școlar va începe cu prezență fizică, cel puțin aceasta este decizia la momentul actual la nivelul ministerului condus de Sorin Cîmpeanu. În același timp se ia în calcul și varianta de rezervă, cursuri online, în funcție de evoluția epidemiologică din septembrie, când se estimează că va fi vârful noului val.   

Ministrul Educației este totuși rezervat cu privire la necesitatea reluării cursurilor în formatul online „având în vedere că în şcoli se respectă regulile mai riguros decât în multe alte medii, având în vedere procentul celor vaccinaţi din școli, având în vedere respectarea regulilor – am dreptul să cred că vom începe şcoala cu prezenţă fizică, fără niciun fel de scenarii”, potrivit unei declarații făcute la Digi 24.  De altfel, acesta a precizat faptul că elevii care au contraindicaţii medicale sau care prezintă simptome vor sta în continuare acasă, „şcoala fiind obligată, în continuare, să le asigure accesul la procesul de învăţare în sistem online. Dar pentru toţi ceilalţi elevi, şcoală cu prezenţă fizică”.

Toamnă și „semafoarele” școlare

Așa cum a fost valabil și în anul școlar trecut, cu scenarii în funcție de incidența numărului de cazuri, ministrul Cîmpeanu a precizat  că o primă variantă este cea deja cunoscută, a scenariilor roșu, galben, verde. „Dacă vom avea o evoluţie nesperată din punct de vedere epidemiologic, avem pregătite scenariile de funcţionare. Vorbim despre praguri pe care o să le reconfirmăm la începutul lunii septembrie, după ce vom şti deja care este evoluţia epidemiologică, printr-un ordin comun de ministru al ministrului educației și ministrului sănătății”, a declarat Cîmpeanu, adăugând că școala este esențială, mai mult, că ea trebuie închisă ultima și deschisă prima.

Totodată, ministrul Educației a ținut să sublinieze că s-a pierdut mult prea mult în perioada în care școala a fost închisă, iar cursurile s-au făcut în formatul online.

Reamintim că de la începutul acestei săptămâni, copiii cu vârsta între 12 și 17 ani (inclusiv cei care împlinesc 18 ani) se vor putea vaccina împotriva Covid. De asemenea, atât ministerul Sănătății, cât și cel al Educației au luat în considerare necesitatea testării elevilor cu vârsta sub 12 ani, pentru a putea avea un an școlar fără probleme severe.

Ioana Mihăilă recomandă testarea elevilor sub 12 ani

Articolul precedentDrulă îi răspunde premierului după „tăierea” rectificării bugetare
Articolul următorExponat inedit la Primăria Sectorului 1