Ioana Mihăilă recomandă testarea elevilor sub 12 ani

Recomandarea vine în pragul valului patru al pandemiei tocmai pentru a se putea desfășura școala în formatul „față în față”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a afirmat într-un interviu acordat News.ro că își dorește reluarea procesului de testare pentru copii, în contextul în care Ministerul Educației crede că elevii vor începe anul școlar în formatul „față în față”, dar mai ales că și în România se așteaptă cel de-al patrulea val al pandemiei. De asemenea, Ioana Mihăilă a precizat că toamna nu va veni cu prea multe relaxări.

„Noi am făcut disponibile testările pentru copiii din şcoală încă de anul trecut, dorim împreună cu Ministerul Educaţiei să reluăm acest proces de testare pentru copiii şi personalul din şcoli care devine simptomatic. Vorbim de testele care sunt acreditate de forurile ştiinţifice europene, acele teste rapide antigen, dar, de asemenea, recomandarea noastră fermă şi discutată şi agreată cu Ministerul Educaţiei este să continuăm cu măsurile de prevenţie şi anume purtarea măştii, ventilaţia corespunzătoare a spaţiilor în care copiii îşi petrec timpul şi îşi desfăşoară activităţile, precum şi, în limita posibilităţilor, distanţarea fizică”, a declarat Ioana Mihăilă pentru News.ro.

Testare sub 12 ani, vaccinare pentru elevii peste această vârstă

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că acolo unde este posibil se are în vedere organizarea de cabinete pentru vaccinare, subliniind faptul că vaccinarea este un mijloc de prevenție a infecției cu noul coronavirus. „Plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient, şi unde avem copiii care în acest moment au indicaţia de a fi vaccinaţi. Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Reamintim că din această săptămână s-a început vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 și 17 ani (inclusiv a celor care fac în acest an 18 ani, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță), imunizarea urmând să se facă cu serul produs de Moderna, ce are rapel la 2 de zile.

Ministrul Educației crede că elevii vor reveni fizic în școli în septembrie

Articolul precedentEducație sexuală vs educație sanitară. Cum plimbă politicienii cuvinte pe care NU le înțeleg
Articolul următorSimona Halep a câștigat „meciul” cu ANAF Constanța