Soirn Cîmpeanu (captură video)

Deși pare că abia au intrat elevii în vacanța de vară, deja sunt planuri și discuții în legătură cu revenirea la cursuri din septembrie.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Educației a abordat și acest subiect, arătând că, în opinia sa, elevii pot reveni în bănci, fizic.

Chiar dacă temele conferinței țineau de rezultatele la concursul de titularizare, rezultatele consultări regulament și metodologii CNATDCU, probleme privind activitatea ARACIP si o informare privind rectificarea bugetară, ministrul Sorin Cîmpeanu a răspuns și câtorva întrebări legate de percepția sa asupra modului în care se vor desfșura orele de curs.

Momentan este clar că nu există vreo decizie, însă Cîmpeanu pare destul de sigur că noul an școlar se va deschide cu prezenţă fizică pentru toţi elevii. Totodată, ministrul a precizat că și reprezentanţii universităţilor şi-au exprimat dorinţa de deschidere a cursurilor universitare cu prezenţă fizică, opinând că „universităţile adoptă, prin consilii de administraţie şi senate, aceste decizii şi răspund pentru deciziile luate”.

Neavând niciun glob de cristal şi neavând nici competenţe sanitare, pot să vă spun că şcoala va începe fizic, cu prezenţă fizică în data de 13 septembrie. Am stabilit deja o întâlnire cu Consiliul Naţional al Elevilor pentru săptămâna viitoare. Bazându-mă pe informațiile pe care le am, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ, în raport cu orice altă categorie de personal, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare.

Am dreptul să îmi manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluţia epidemiologică”, a spus ministrul Educației, care în același timp a făcut și un apel pentru vaccinarea elevilor, astfel ca la începutul anului școlar ar urma să fie protejați.

Am luat în considerare, acolo unde va fi posibil, transformarea cabinetelor medicale din școli în centre de vaccinare. Trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor centre de vaccinare în aceste cabinete”, a mai subliniat Sorin Cîmpeanu.

Articolul precedentAna Loredana Predescu, despre ideea Executivului, privind finanțarea studiilor în cadrul universităților străine: „Guvernul trebuie să asigure și o ofertă de muncă pentru acești studenți”
Articolul următorMesajul badantelor pentru Guvernul României: „Să ne ofere locuri de muncă decente și nu mai plecăm!” (II)