foto: roitalianul.com

Anchetatorii din Napoli nu exclud varianta unei sinucideri. Pe trupul femeii s-au găsit urme de sânge. Descoperirea macabră a fost făcută de soțul său, audiat în acest moment de Poliție. Femeia, în vârstă de 51 de ani, lucra ca badantă de mai mulți ani și nu dădea semne că are probleme la locul de muncă. Potrivit informațiilor obținute de jurnaliștii de la Radio 24, femeia se confrunta cu o depresie în ultima perioadă. Vecinii femeii spun că era o discretă, își dădeau seama că este acasă doar când asculta muzică, una tristă, cu versuri în limba română.

Sindromul Italia nu e un moft. Drama neștiută a badantelor din Italia

Deși sunt judecate uneori, deoarece aleg să lucreze în străinătate, femeile spun că în țară nu au avut șansa unei vieți mai bune, iar Guvernul ar putea să țină cont de acest aspect.

Dacă ar fi să copieze Guvernul României câteva dintre măsurile celui italian… În primul rând, este vorba despre sănătate. În asigurare intră mult mai multe servicii, inclusiv psihologice. Nu a avut importanță că sunt din România. Am lucrat legal, am fost la medic, am fost tratată. Fără scuze că nu sunt fonduri, nu sunt locuri. Și modul în care vorbesc medicii cu tine”(…)

„Să nu creadă cineva că e ușor! Plecăm din cauza sărăciei!”

Așa a exclamat Lorena, o altă îngrijitoare din Italia. Ea spune că viața badantelor din Italia ar trebui să devină film. Sunt fete care stau pe bancă în parcuri și plâng. E foarte greu, să te adaptezi stilului lor, să trăiești printre străini. Suntem umilite și suntem peste ei intelectual!, ne-a precizat Lorena, plecată în Italia de cinci ani.

„Doamne, Dumnezeule!” Reacția jurnaliștilor italieni după aflarea măsurilor sociale din România

În timp ce în Italia nu se acceptă ca o îngrijitoare să lucreze la negru, iar o badantă se poate duce la Sindicat pentru orice sesizare, aspect care nu se respectă din contractul de muncă, în România, abia se gândește un proiect de lege care să vină în spijinul celor care lucrează în domeniul curățeniei la negru, să existe o formă de a avea pensie, chiar dacă nu pot dovedi prin vechime acest lucru. Cu alte cuvinte, se încurajează munca la negru. Reacția jurnaliștilor italieni spune totul: „Doamne, Dumnezeule!”

În următorul reportaj, veți afla cum răspund autoritățile din Italia /vs autoritățile din România la solicitările badantelor privind condițiile din muncă din Italia

Articolul precedentMinistrul Educației crede că elevii vor reveni fizic în școli în septembrie
Articolul următorAlertă de securitate la Pentagon, în urma unor focuri de armă
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”