Simona Halep (WTA Tennis)

Simona Halep a câștigat procesul cu ANAF și în apel, decizia magistraților fiind definitivă. Astfel, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța este obligată să îi restituie sportivei suma de 178.364 de lei, reprezentând contribuțiile la asigurările de sănătate și impozitul pe venit, aferente anului 2018, pentru care aceasta era executată silit.

„Admite excepţia tardivităţii formulării cererii de apel, invocată prin întâmpinare. Respinge cererea de apel ca fiind tardiv formulată. Respinge cererea intimatei contestatoare de obligare a apelantei intimate la plata cheltuielilor de judecată, ca nefondată”, se arată în decizia Tribunalului Constanța. Decizia este definitivă.

Reprezentantul convențional al intimatei reclamantei solicită admiterea excepției tardivității declarăii căii de atac a apelului și respingerea apelului, ca tardiv introdus, prin raportare la disp. art. 651 alin. 4 Cod procedură civilă care instituie un termen de apel de 10 zile de la comunicate.În prezentul dosar sentința a fost comunicată apelantelor la data de 26.03.2021, iar termenul se împlinea la data de 06.04.2021, iar apelul a fost depus la data de 08.04.2021, cu depășirea termenului legal. Solicită obligarea apelantei pârâte la plata cheltuielilor de judecată și depune nota cheltuielilor de judecată.

se arată în întâmpinarea făcută de avocații Simonei Halep, potrivit WOWbiz

Simona Halep, executată pentru că a fost „bun platnic”

Simona Halep a dat în judecată ANAF, după ce a anul trecut a primit o înștiințare că va fi executată silit pentru neplata unor impozite.  Concret, s-a dovedit că un funcționar a făcut exces de zel, astfel că dintr-un bun contribuabil, ce și-a plătit impozitul în avans, Simona Halep s-a trezit executată pentru cei 5% (din milionul de lei câștigat în 2018) primiți ca bonificație pentru plata în avans. „ANAF s-a răzgândit și a cerut înapoi și suma pe care inițial o scutise de plată, plus alți aproape 80.000 de lei din scutirile de impozit din anii trecuți”, relatează sursa menționată.

Cum cei de la ANAF nu au putut să îi ofere mai multe lămuriri, Simona Halep a jucat „în decisiv” și a dat în judecată agenția, câștigând procesul atât în faza de fond cât și în apel.

ANAF scoate la vânzare un teren din curtea Schitului Sf. Treime din Constanța

Articolul precedentIoana Mihăilă recomandă testarea elevilor sub 12 ani
Articolul următorTanczos Barna intervine în scandalul gropii de gunoi de la Sinaia