Se „ascute” lupta din USR PLUS

Intră în competiție un al treilea concurent, senatorul Irineu Durău (USR Brașov)

Senatorul de Brașov, Irineu Dărău și-a anunțat, joi dimineață, candidatura în cursa pentru șefia alianței USR PLUS, unde se află și cei doi co-președinți, vicepremierul Dan Barna, respectiv europarlamentarul Dacian Cioloș.

„Ne află la jumătatea scorului nostru maxim, cel din 2016. Cred că este nevoie de un aer proaspăt, cred că este nevoie ca în următoarele luni să ne decidem ce fel de filosofie aplicăm în construcția partidului, avem nevoie de o schimbare. Avem nevoie de un suflu nou, diferit de cel care a fost până acum în cele două partide, USR și PLUS, înainte de fuziune”, a declarat senatorul de Brașov.

Acesta a precizat că este „candidatul membrilor” și vine din rândul filialei USR Brașov, pe care a condus-o mai bine de jumătate din existența ei, mai mult, că a demonstrat că este foarte bine să combine „democrația internă cu performanța în campanii și la guvernarea locală”.

Totodată, Dărău a ținut să sublineze faptul că există un risc foarte mare ca povestea PNTCD să se repete, iar în 2024 USR PLUS să se afle foarte aproape de pragul electoral sau mai mult, să se bată pentru prag.

De asemenea, parlamentarul a menționat că primește semnale de nemulțumire din partea alegătorilor, iar pentru o guvernare de succes este nevoie să fie „pus în practică ceea ce predicăm. Avem nevoie de un partid puternici, un partid unit, cu reguli care să fie respectate de absolut toți membrii, inclusiv de cei cu funcții publice”.

Mai mult, Irineu Dărău le-a aruncat mănușa celor doi candidați, Dan Barna și Dacian Cioloș, și îi provoacă la o dezbatere „pe bune”, atât pe tema a ceea ce s-a făcut deja în partid, dar mai ales despre ceea ce se va face după Congresul din 2 octombrie.

Dacian Cioloș a decis: îi face concurență lui Dan Barna la șefia USR PLUS

Articolul precedentPercheziții la Cluj, într-un dosar de fals electronic
Articolul următorCERT-RO anunță o tentativă de fraudă pe Facebook