Percheziții

Poliţiştii şi procurorii din Alba fac, joi, două percheziţii în judeţul Cluj, la mai multe persoane suspectate că ar fi accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din Alba. În urma acestei operațiuni, ar fi fost eliberate adeverinţe care atestau, în fals, că mai multe persoane s-ar fi vaccinat la respectivul centru.

Potrivit Poliției Române, „poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziții domiciliare, în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic. Acestea ar fi accesat o platformă de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19”, au transmis reprezentanții IGPR.

Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie, o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă. În acest dosar o persoană urmează să fie condusă la sediul poliției, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri.

Români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false

Tentația falsificării documentelor de vaccinare sau a certificatelor europene de vaccinare este destul de mare, dar și riscantă.

Săptămâna trecută, polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal în cazul mai multor persoane care au prezentat la intrarea în țară, din Marea Britanie, a unor documente care să ateste vaccinarea împotriva Covid 19 sau trecerea prin boală, susceptibile a fi false. Conform Hotărârii CNSU, Marea Britanie se află pe lista roșie a țărilor considerate cu risc epidemiologic. Astfel, persoanele care vin din această zonă sunt obligate să stea în carantină pentru două săptămâni, cu excepția celor vaccinate împotriva Covid 19.

Articolul precedentȘantierul de la Biblioteca Națională era neautorizat
Articolul următorSe „ascute” lupta din USR PLUS