Cîțu dă vina pe fosta conducere a Ministerului Sănătății: „pregătirea valului 4 a fost suboptimală, ca să fim eleganți”

Premierul o acuză pe Ioana Mihăilă (USR PLUS) că nu s-ar fi ocupat de pregătirile aferente valului 4, „uitând” de congresul PNL, cel desfășurat weekend-ul trecut

Florin Cîțu / Foto: Iulia KELT

În cea mai scurtă conferință de presă din ultima perioadă, premierul Florin Cîțu a susținut că fosta conducerea a Ministerului Sănătății (nr. Ioana Mihăilă, USR PLUS) ar fi neglijat pregătirile pentru valul patru al pandemiei. Se poate spune că declarațiile premierului sunt cel puțin nepotrivite, mai ales luând în calcul ceea ce s-a întâmplat vara trecută, când întreg Guvernul a acordat „libertăți fără număr”, fără să țină cont de consecințele evidente din această toamnă. Mai mult, dacă ne amintim de congresul PNL, cel desfășurat weekend-ul trecut, acuzele acestuia tind să capete alte nuanțe, presărate pe alocuri cu ipocrizie.

„Suntem în mijlocul valului 4, astăzi am avut peste 11.000 de persoane infectate. Am prezentat colegilor din BEx că mâine va fi o hotărâre de Guvern prin care vom aloca 460 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru Ministerul Sănătății, ceea ce arată că pregătirea valului 4 a fost suboptimală, ca să fim eleganți, în ceea ce privește medicamentele și cheltuielile pentru ATI”, a spus premierul Cîțu, astăzi.

Citește și: Tudorel Toader susține decizia CCR cu privire la moțiunea USR PLUS-AUR: „Soluția nu poate fi decât de respingere a moțiunii”

Mai mult, acesta a ținut una dintre cele mai scurte conferințe de presă, de la instaurarea sa în funcție. Deranjat de întrebările unor jurnaliști, premierul Cîțu a preferat să încheie conferința după aproape 3 minute. Acestuia i s-a adus la cunoștință faptul că USR PLUS ar putea vota moțiunea de cenzură împotriva sa, cea înaintată de PSD. „Mulțumesc mult de tot”, a spus acesta, ca mai apoi să plece.

Articolul precedentEXCLUSIV. Fosta judecătoare Nicoleta Coțofană a fost angajată în trei locuri simultan. Angajatorii nu știau unii de alții, deși legal ar fi trebuit să îi anunțe
Articolul următorRomânia – cu o procedură de pre-infrigement deschisă, refuză parteneriatul civil
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.