Iohannis și-a amânat plecarea în Slovenia pentru a se adresa națiunii după demiterea guvernului Cîțu.  Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele României urma să participe la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană (UE) – Balcanii de Vest, în Slovenia, la Brdo.

Criza politică din România se adâncește după ce Parlamentul a votat moțiunea de cenzură a Partidului Social Democrat.

Klaus Iohannis a declarat că ,,unii dintre politicienii noștri s-au gândit să mai adauge o criză, o criză a guvernării”, pe lângă criza sanitară cu care se confruntă țara noastră. De asemenea, președintele României a mai precizat că reprezintă o situație complicată din cauza unor politicieni cinici, ,,unii purtând masca reformismului”. Iohannis a vorbit și despre USR PLUS care a votat, împreună cu PSD, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

,, Acum trebuie găsită o soluție. România trebuie să fie guvernată. Pandemie, criza prețurilor, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva. Acest cineva este Guvernul României. Este nevoie de soluții. Este nevoie de decizii mature din partea partidelor politice. Voi consulta convocări cu partidele politice abia săptămâna viitoare”, a declarat președintele României.

Guvernul Cîțu a fost demis cu 281 de voturi

Moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost votată cu 281 de parlamentari. Parlamentarii PNL și UDMR au refuzat să voteze. Iohannis va trebui să cheme partidele parlamentare la consultări pentru a forma un nou guvern.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că vrea alegeri anticipate, iar USR își dorește să ajungă din nou la guvernare și va cere alt premier decât Florin Cîțu. Totodată, liberalii au ca și variantă să nominalizeze un premier de sacrificiu care să fie respins de către parlamentari.De asemenea, în momentul în care Parlamentul refuză prima nominalizare, PNL să-l propună din nou pe Florin Cîțu ca și prim-ministru.

Co-președintele AUR, George Simion a precizat că în cazul în care Florin Cîțu va fi nominalizat va începe procedura de suspendare a președintelui.

Simion trage succesul moțiunii pe „turta” AUR

Articolul precedentȘantaj, camată, spălare de bani și evaziune fiscală în dosarele DNA Constanța. Inculpați sunt inclusiv oameni de afaceri
Articolul următorVlad Popescu Piedone: „Prin votul de astăzi, am pus STOP acestor abuzuri ale premierului Superman”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.