George Simion
George Simion / Foto: Facebook

Co-președintele AUR, George Simion consideră că succesul privind trecerea moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu este meritul formațiunii pe care o reprezintă, mai ales că ultima lună, de la declanșarea crizei politice a dus o luptă grea, fiind deseori blocați de „coaliții monstruoase”. Mai mult, Simion a afirmat la Parlament că în cazul în care Klaus Iohannis va insista cu liderul PNL, „marioneta Florin Cîțu”, AUR va declanșa procedura de suspendare a președintelui.

„Noi astăzi am dat jos Guvernul, a fost o lună grea. Din 1 septembrie, de când am început să strângem semnăturile, am tot fost blocaţi de către diferiţi indivizi din sistem, de către coaliţii monstruoase. Mergem până la capăt, urmează un nou nume de premier. Dacă PNL-ul îl are doar pe Florin Cîţu, dacă PSD-ul nu vine cu niciun nume, o să venim noi cu propuneri, dar momentan vom sta şi vom dialoga cu toate partidele, vedem că şi domnul Orban este dispus să dialogheze, pentru stabilitate, pentru linişte, pentru o reconstrucţie a României”, a adăugat George Simion după votul moțiunii de cenzură.  

Simion a mai spus că AUR nu susţine un premier din zona ministerelor de forţă, precum Bode (MAI) şi Ciucă (MApN), şi nici pe Vîlceanu, despre care spune că a fost la „tineretul PSD”, subliniind că nu este rolul celor de la AUR să vină cu propuneri de premieri din rândul liberalilor. „Vom veni cu propuneri din afara partidelor, cu un guvern de specialişti. Înţeleg că şi PSD vrea alegeri anticipate și un guvern de specialişti”, a mai declarat Simion, care l-a respins chiar și pe Orban, „am văzut ce a putut dl Orban. Nu este bun de prim-ministru”.

 Co-preşedintele AUR a arătat că dacă preşedintele Klaus Iohannis „va continua cu sfidarea și cu susținerea marionetei Florin Cîţu”, atunci AUR va declanşa procedura de suspendare a şefului statului, mai ales că „acum am văzut că găsim susținere în Parlament”, a mai spus George Simion.

PSD vrea alegeri anticipate și exclude orice guvern minoritar

Articolul precedentPSD vrea alegeri anticipate și exclude orice guvern minoritar
Articolul următor41 de parlamentari liberali cer ca Ludovic Orban să fie numit premier al României