Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, la Parlament, că va merge la consultările de la Cotroceni, după ce președintele Iohannis îl va chema, cu varianta alegerilor anticipate, cele pe care le consideră ca fiind singura soluție pentru ieșirea din criza politică în care se află România.

„În acest moment, constituțional, totul este la președintele Klaus Iohannis, sperăm că a realizat că a fost un guvern catastrofal. Iar această coaliție de dreapta, a pierzătorilor, nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor românilor. Mingea e la președinte. Urmează să așteptăm invitația de la președintele României și în forurile PSD vom decide dacă vom merge sau nu. Momentan, PSD are o singură decizie. Decizia este că vom merge la alegeri anticipate”, a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament.

Mai mult, acesta a ținut să sublinieze că trebuie depășit momentul „isteriilor politice”, al căror adept nu este, și să se intre în zona responsabilă și constitițională, iar pentru acest lucru așteaptă „chemarea președintelui”.

„Din punctul dumneavoastră e instabilitate, din al nostru alegerile anticipate reprezintă un act democratic prin care au trecut toate statele europene”, a mai spus Ciolacu.

Acesta aprecizat că dacă se va crea o majoritate politică, împreună cu președintele, „putem stabili un guvern de specialiști până când vor avea loc alegeri anticipate. Nu am avut discuții politice pentru o eventuală majoritate cu niciun lider politic. Am putea avea, că de-aia facem politică. Întâi să avem o discuție constituțională la Cotroceni. Este exclus ca PSD să susțină un guvern minoritar PNL”, a mai declarat Ciolacu, care a adăugat că social democrații nu vor susține niciun Guvern minoritar PNL, deși a mai trecut printr-un astfel de moment. „PSD nu va susţine un Guvern minoritar PNL, pentru că au susţinut guvernul Orban şi mortalitatea la bolnavii de cancer a ajuns la 80%”, făcând referire la lipsa de acces la serviciile de sănătate ale celor bolnavi de cancer pe perioada pandemiei Covid.

Reamintim că Guvernul Cîțu a fost demis, marți, cu 281 de voturi, un scor istoric.

Oficial. Guvernul Cîțu a fost demis, cu 281 de voturi

Articolul precedentÎn Plenul Parlamentului European s-a solicitat ridicarea vizelor pentru călătoriile românilor în SUA
Articolul următorSimion trage succesul moțiunii pe „turta” AUR