Europarlamentarul Victor Negrescu a vorbit, în cadrul dezbaterii privind viitorul relațiilor dintre Uniunea Europeană și SUA, despre posibilitatea românilor de a călători peste ocean fără vize de călătorie.

Fostul ministru delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a mai precizat că ,, pentru ca această dezvoltare a cooperării să fie un succes este central ca toate statele membre să beneficieze de aceleași drepturi ”. Negrescu a mai explicat că dreptul de a călătări fără vize în SUA ar reprezenta un ,,drept la reciprocitate”, drept garantat de către mecanismele europene.

Românii ar putea merge în SUA fără vize de călătorie

Comisia Europeană a intensificat  relațiile cu administrația americană, privind ridicarea vizelor pentru România și încă patru state membre ale Uniunii Europene.

Totodată, eurodeputatul român a explicat că trebuie găsite soluții pentru păstrarea parteneriatului cu Statele Unite, un parteneriat crucial pentru viitorul Europei.

,,Trebuie extinsă prin identificarea unor noi metode de colaborare” a explicat Victor Negrescu. Om de stânga și cadru universitar, la inițiativa sa, Comisia pentru Educație și Cultură din Parlamentul European a adoptat rezoluția ,, Viitorul educației europene în contextul COVID-19.  De asemenea, i s-a aprobat solicitarea de alocare a 2 % din planul european de relansare către sectorul cultural.

Conform statisticilor oficiale, 10 % din vizele cerute de români sunt refuzate de către americani. Pentru ca românii să ajungă în State fără viză e nevoie ca procentul să fie de 3 %. Viza pentru a intra pe teritoriul SUA e obținută la ambasada americană din București.

La momentul actual există 18 tipuri de viză pentru SUA. Cea mai populară fiind viza B pentru afaceri și turism. De asemenea, prin programul Work and Travel, pe perioada de vară, mii de studenți optează pentru viza de J1.

Programul ,,Loteria vizelor” este luat cu asalt de mii de români

În fiecare an, mii de persoane din lumea întreagă  care doresc să muncească și să locuiască permanent pe teritoriul Statelor Unite ale Americii participă la Loteria Cărților Verzi sau Green Card Lottery. Doritorii trebuie să aplice online și vor avea nevoie de o poză pentru green card.

Programul va începe în 6 octombrie 2021, ora 19:00 în România și va dura până pe 9 noiembrie 2021, ora 19:00.

Pandemia de coronavirus a determinat administrația americană să-și închidă frontierele pentru mai mulți cetățeni europeni ce au nevoie de viză de călătărie.

Articolul precedentMoțiunea de cenzură a trecut, dialogurile acide continuă
Articolul următorPSD vrea alegeri anticipate și exclude orice guvern minoritar
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.