Oficial. Guvernul Cîțu a fost demis, cu 281 de voturi

Aceasta a fost a doua moțiune de cenzură împotriva lui Cîțu, după cea din iunie

UPDATE: Oficial, moțiunea de cenzură a fost adoptată cu votul a 281 de parlamentari care a votat în unanimitate pentru demiterea Cabinetului Cîțu. Parlamentarii PNL și UDMR au fost în sală, dar nu au votat. De altfel, acesta a fost mai mare vot cu care a fost demis un guvern în România.

Știre inițială: Guvernul Cîțu a fost demis, marți, după ce moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu”, a fost votată de 281 de voturi, în urma numărătorii paralele, relatează HotNews.  

„Sunteţi doar buni să vă faceţi imagine şi doar vindeţi promisiuni! Nu aţi inaugurat niciun kilometru de autostradă şi nu aţi lansat niciun proiect de la zero ca să înceapă lucrările! Ci doar v-aţi asumat marile proiecte de autostrăzi şi poduri lăsate moştenire de PSD! Nimeni nu o să uite cum zeci de copii au stat în caniculă, iar şeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, sfida o ţară întreagă la telefon! Comunităţile locale au fost condamnate la subdezvoltare! Primăriile şi Consiliile judeţene au fost obligate să aloce sume uriaşe pentru lupta cu pandemia. Nici acum Guvernul Cîţu nu le-a decontat aceşti bani”, se arată în documentul moțiunii de cenzură.

Printre criticile aduse de către social democrați la adresa lui Florin Cîțu se află și faptul că acesta a fost condamnat în urmă cu 20 de ani, în SUA, pentru conducere sub influența alcoolului/substanțe interzise, iar acum a condus Executivul României.

„Guvernul României nu poate fi condus de un penal, care a fost condamnat pentru infracţiunea comisă şi care a executat şi închisoare pentru fapta sa.  Culmea cinismului este că fostul deţinut Cîţu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliţia celor care au promis pentru a accede la putere – uitând apoi să şi voteze! – Legea „fără penali în funcţii publice”, potrivit textului moțiunii de cenzură.

„Chiar aţi fi putut fi Superman, dar aţi ales să fiţi un banal Florin Cîţu”

Articolul precedentPeste 15.000 de cazuri de COVID-19 în România
Articolul următorMoțiunea de cenzură a trecut, dialogurile acide continuă