„Chiar aţi fi putut fi Superman, dar aţi ales să fiţi un banal Florin Cîţu”

USR PLUS se va ține de „promisiunea” făcută în urmă cu o lună și va vota împotriva propriului cabinet

Fostul vicepremier al Cabinetului Cîțu, Dan Barna a afirmat de la microfonul Parlamentului că premierul „Superman” s-a transformat într-un „banal Florin Cîțu”, ba chiar că parlamentarii de la USR PLUS se țin de cuvânt în promisiunea făcută în urmă cu o lună, de a vota moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern.

„Domnule prim-ministru, ați fi putut fi premierul acela reformator de care țara această are disperată nevoie, dar ați preferat să vă luați rolul de a fi frânarul programului de guvernare care trebuia să ne scoată din criză. Și da, ați fi putut fi eroul luptei cu pandemia, dar ați preferat acestă iresponsabilitate relaxată în care pe parcursul întregii veri le-ați explicat românilor că valul 4 nu ne privește”, a declarat Dan Barna în plenul Parlamentului.

De altfel, Barna a fost critic cu privire la cinismul de care a dat dovadă premierul, prin sacrificarea stabilității politice pentru urcarea pe fotoliul PNL. „Ați avut de administrat o campanie de vaccinare, ați dat-o grav de gard și ați organizat un congres cu 5.000 de oameni, după care ați anunțat restricțiile. Ați distrus o coaliție, cu un capital uriaș de încredere și speranța că am putea să scăpa mai repede de pandemie. Ați avut totul la dispoziție, ați avut voturile oamenilor, ați avut buna noastră credință și ați avut mandatul de a pune această țară în direcția cea bună. În miercurea aceea (n.r. 1 septembrie) și sunt sigur că vă amintiți dle premier, în care ați decis să aruncați în aer stabilitatea țării, coaliția, eu v-am spus în acea seară că aici vom ajunge. (…) Și da, noi ne respectăm cuvântul pe care l-am dat atunci. Suntem aici și vom vota această moțiune de cenzură”, a declarat Barna, în aplauzele sălii.

„După 30 de ani, chiar aţi fi putut fi Superman, dar aţi ales să fiţi un banal Florin Cîţu”, a concluzionat Dan Barna, fost vicepremier în Cabinetul Cîțu.

Articolul precedentMoțiunea de cenzură, motiv de ironii: „echipa câștigătoare, echipa ucigătoare”
Articolul următorPeste 15.000 de cazuri de COVID-19 în România