Ludovic Orban

În spațiul public a apărut o scrisoare semnată de către 41 de parlamentari PNL prin care se cere instalarea lui Ludovic Orban ca șef al noului guvern ce urmează să fie format după consultările cu partidele politice.

Conform scrisorii, liberalii cer ca și criza politică și guvernamentală să ajungă la sfârșit și să găsească, într-un termen cât mai scurt, un nou guvern condus de către Ludovic Orban.

Totodată, liberalii semnatari se delimitează public de cei care sunt vinovați de criza politică în care a intrat țara într-un moment în care astăzi s-au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei.

Ludovic Orban, cea mai bună variantă pentru funcția de premier

În textul scrisorii, cei 41 de liberali susțin refacerea coaliției de guvernare în jurul PNL, iar cea mai capabilă persoană pentru funcția de premier este Ludovic Orban.

,,El are calitățile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susținut de Partidul Național Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficiență, coerență și echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului”, se arată în textul scrisorii pe care-l puteți accesa aici, conform Antena3.

Parlamentul a votat demiterea guvernului Cîțu cu 281 de voturi pentru

Ludovic Orban a dat un răspuns evaziv privind ocuparea funcției de prim-ministru, precizând că este pregătit să dea țării un ,, guvern performant”.  Fostul lider PNL a precizat că partidul liberal a pierdut guvernarea din cauza unor decizii iresponsabile care au dus la ruperea coaliției de guvernare.

Astăzi, 5 octombrie, 281 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului Cîțu.

Klaus Iohannis va vorbi la ora 18.00 despre căderea guvernului condus de Florin Cîțu

Președintele României și-a amânat vizita în Slovacia cu câteva ore pentru a transmite un mesaj populației, după ce guvernul lui Cîțu a fost demis cu votul unui număr atât de mare de parlamentari. Totodată, scaunul președintelui este amenințat,  după ce co-președintele AUR, George Simion, a declarat că va declanșa procesul de suspendare a președintelui dacă va insista cu propunerea lui Cîțu pentru funcția de premier.

Ludovic Orban este susținut de 41 de parlamentari pentru funcția de prim-ministru și cer refacerea coaliției de guvernare.

Articolul precedentSimion trage succesul moțiunii pe „turta” AUR
Articolul următorȘantaj, camată, spălare de bani și evaziune fiscală în dosarele DNA Constanța. Inculpați sunt inclusiv oameni de afaceri
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.