Pandemia de COVID-19 face și victime colaterale. În afara pacienților infectați cu virusul care face ravagii în toată lumea, există bolnavi cu boli grave puși în situația de a nu avea acces la un act medical de calitate, iar medicii se văd nevoiți să lupte pentru viața acestora.

Un protest spontan are loc joi dimineață la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Întreg personalul Secției Neurologie (medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare) au ieșit în curtea spitalului pentru a protesta împotriva unei decizii luate de Consiliul de Administrație al spitalului. Membrii Consiliului de Administrație au decis ca Secția Neurologie să se mute de urgență în alte zone ale spitalului. Adică secția care funcționează la etajul 3 al unității medicale, ar trebui să se mute de urgență pe două etaje, pentru a face loc pacienților cu COVID-19.

„Este anormală această situație. Bolnavii neurologici au nevoie de îngrijire. Suntem singura Secție de Neurologie din județul Prahova. Avem bolnavi cu patologii diverse, din întreg județul și nu puteam alerga între etaje pentru a-i îngrijii. Răspundem în fața familiilor și bolnavilor pentru viața lor și nu pot accepta să fim tratați în acest mod. Nici măcar nu am fost întrebată, nu s-a discutat cu mine. Am fost doar informată, miercuri la ora 16.00, că astăzi trebuie să mutăm toți bolnavii de urgență”, ne-a spus dr. Roxana Stanciu, șefa Secției Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Spitalul Județean de Urgență Ploiești este cea mai mare unitate medicală din județul Prahova. În Prahova există 533 de locuri pentru bolnavii de Covid-19, în 3 spitale din județ. În secțiile ATI există 26 de locuri, toate ocupate în acest moment.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești nu a putut fi contactată. Vom reveni cu amănunte

Articolul precedentArafat spune că nu se uită la Constituție când e vorba de salvarea vieților
Articolul următorVasi Rădulescu, medic din București, cere lockdown total
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...