Sursă foto: Facebook

Nicușor Dan nu a învățat nimic din cazul colegei sale de partid, Clotilde Armand( n.r.USR, primar sector 1 Bucureșți, sub ochii căreia o bucureșteancă s-a prăbușit la propriu din cauza că nu a primit un document pentru construirea unei case, deși îndeplinise cerințele legale). Edilul Capitalei a primit o amendă în valoare de 6000 de lei, de la Inspectoratul de Stat în Construcții(ISC), deoarece a refuzat nejustificat să-i emită unui cetățean autorizația de construire în termenul legal. Judecătoria Sector 5 București a menținut această contravenție, chiar dacă Nicușor Dan s-a grăbit să o conteste, așa cum notează și luju.ro.

Zin.ro a aflat, însă, că pe rolul instanțelor din București, edilul Capitalei are mai multe spețe de acest fel, iar cele mai apropiate termene de soluționare a contestațiilor sunt 11 octombrie ac, respectiv 15 noiembrie ac.

Cu alte cuvinte, în Primăria Capitalei, la nivel de emitere a autorizațiilor, este haos deplin. Cetățenii care depun dosarele complete pentru emiterea autorizațiilor și, primesc asigurări din partea funcționarilor că „sunt în regulă”, se trezesc ulterior că nu au documentul respectiv, în termenul de 30 de zile de la solicitarea acestora.

Pagubă în bugetul public al Capitalei: Nicușor Dan a primit o amendă în valoare de 6000 de lei pentru că nu a emis o autorizație de construcție

Din mențiunile afișate de Judecătoria Sector 5 București, reiese că, nici la departamentul juridic al Primăriei Capitalei nu este foare multă claritate. Astfel, președinții de complet sunt nevoiți să amâne dosarele deoarece în unele cazuri de contestații la executare, formulate de Primăria Muncipiului București-prin Nicușor Dan, fie nu sunt depuse actele în original, fie nu sunt trecute toate datele cetățenilor care solicită autorizația de construire. Totul în dauna cetățenilor: pe lângă întârzierea administrativă, primesc și amânarea soluționării cauzelor lor. Iată un astfel de caz de la începutul lunii cotombrie. Precizăm că în această speță, contestator figurează municipiul București prin Nicușor Dan.

„Ora estimata: 09:30
Complet: C 18 civil 2022
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: pentru a se depune la dosar ,,în original” contestatia la executare
Document: Încheiere de şedinţă    03.10.2022”

„Există o explicație”

Conform normelor în vigoare, dacă solicitantul unei autorizații de construire îndeplinește toate cerințele prevăzute de lege, primarul trebuie să propună aprobarea finală a acestuia într-o ședință de Consiliu Local, lucru care, după cum arată, portalul instanțelor, nu se întâmplă în Capitală.

„Există o explicație” marca USR, oferită de viceprimarul Primăriei Sector 1 București(USR) Oliver Leon Păiuși: „În anii trecuți, se eliberau abuziv autorizații de construire”. O concluzie „genială”, dar ce vină au cetățenii care întrunesc toate condițiile legale și nu își pot construi în prezent casele? La această întrebare, liderii acestei formațiuni politice nu mai au răspuns.

Citește și: Audio. O femeie s-a prăbușit în fața consilierilor locali din Sectorul 1 după ce a aflat că avizul solicitat pentru o construcție a expirat din cauza „birocrației”. A fost operată de urgență

Articolul precedentCâte 1000 de lei pentru fiecare locuitor al Sectorului 1 din partea primarului Armand… 
Articolul următorȘofer de microbuz din Vrancea, depistat pozitiv la cannabis; un alt șofer, din județul Olt, a sărit în râu de frica polițiștilor
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”