sursă foto: facebook „Teatrul Nottara”

Nicușor Dan „nu se lasă” și se ține de controale la teatrele din Capitală. Ultimul pe care l-a dispus este la Teatrul „Nottara” , condus de Marinela Țepuș.

Bineînțeles, comunicarea este în stilul oamenilor care au probleme la capitolul „Cultură” și nu se pot exprima decât prin intermediul rețelelor de socializare.

Iată marele „anunț” al lui Nicușor Dan, primar general al Bucureștiului: „La sesizarea unui grup de 15 angajați (printre care și actori), am trimis Corpul de Control la Teatrul Nottara. Managementul în instituțiile subordonate primăriei trebuie să fie unul corect și urmează să vedem care e situația în cazul Teatrului Nottara”, a scris pe Facebook Nicușor Dan. (n.r el sau unul dintre puținii consilierii pe care îi mai are )

Bravo, stimabile! Numai că(…) banii alocați teatrelor(sugrumate de pierderi, nu doar din cauza pandemiei, deoarece românii sunt iubitori de baxuri de ulei, nu de cultură) reprezintă, de fapt, investiții, nu cheltuieli. Salvarea unei națiuni se face prin cultură, nu prin orgolii politice.

Marinela Țepuș, directoarea Teatrului Nottara, îi dă replica lui Nicușor Dan

Directoarea Teatrului Nottara, Marinela Țepuș, susține că acest control e binevenit. În opinia ei, cei care au formulat sesizarea ar trebui să-și amintească pentru ce sunt plătiți: să muncească.

O, Doamne, ce bucurie îmi faceți, Domnule Primar General!

Noi, managerii teatrelor bucureștene din subordinea PMB și CGMB, am fost făcuți ”sinecuriști”, infractori”… E un bun prilej să demontăm astfel de false acuzații! În privința celor 15 reclamanți de care vorbiți, vă aduc la cunoștință faptul că, la fel ca în oricare instituție, sunt câțiva angajați cărora trebuie să li se amintească foarte des faptul că e obligatoriu să munceacă pentru salariile pe care le primesc din bugetul PMB.

Nu este cazul celorlați 135 dintre cei 150 de angajați ai Teatrului Nottara, dupa cum reiese din postare.

Acești colegi ai mei se fac adesea de râs acuzându-mă că îi “hărțuiesc/ discriminez” atunci când le explic faptul că trebuie să muncească în conformitate cu obiectivele/ programele culturale care se regăsesc in Proiectul meu de management, aprobat de PMB!

De pildă, unii dintre ei au invocat fel de fel de pretexte pentru a nu reface un spectacol invitat să paricipe la prestigiosul Festival Shakespeare de la Craiova (ceea ce ar oferi posibilitatea ca Teatrul Nottara să intre în circuitul european al marilor festivaluri Shakespeare)”, a scris pe Facebook, Marinela Țepuș, directoarea uneia dintre cele mai cunoscute instituții de cultură din țară.

Înainte să trimită Corpul de Control la Nottara, Nicușor Dan a anunțat, tot pe Facebook, că „se va verifica” modul în care a fost cheltuite anumite sume de bani la Teatrul Excelsior.

Nicușor Dan trimite Corpul de Control la teatrele din Capitală, dar nu vede jaful din spitale

În ceea ce privește rezultatele controalelor, edilul general Nicușor Dan nu a mai făcut niciun anunț public, iar la întrebările jurnaliștilor evită să ofere răspuns.

Este dubios cum primarul Capitalei răspunde prompt la sesizările unor angajați de la teatre care abia „supraviețuiesc”, iar la solicitările medicilor de la Spitalul Colțea a rămas pasiv. Cei din urmă i-au scris cu disperare că sunt blocate anumite licitații prin reaua-credință a Laviniei Coțofană(consilier juridic), iar pacienții sunt în mare pericol.

În acest caz, Nicușor Dan a tăcut. Potrivit surselor noastre autorizate, primarul general al Capitalei vrea să-i înlăture DOAR pe oamenii de la conducerea instituțiilor publice, angajați în timpul mandatului Gabriela Firea, fost primar general.

Citește și: Nicușor Dan, ca la Netflix: „Va urma”. Anunță demisii pe Facebook și se ferește să răspundă jurnaliștilor

Articolul precedentStudiu: Agricultura animală poluează și consumă mai multă apă decât orice altă industrie
Articolul următorIohannis: „Războiul se poartă şi în continuare cu puşca şi cu tancul”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”