Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Din ce în ce mai mult, preparatele care imită carnea devin populare pe piață.

Conform cercetătorilor, este posibil ca, până în anul 2035, omenirea să renunțe complet la consumul de carne.

Patrick Brown, directorul executiv al Impossible Foods, a spus audienței de la Web Summit 2020 că preparatele din ”carne” bazată pe plante ale companiei sale vor deveni și mai bune, potrivit Futurism.

Până în 2035 nimeni nu va mai consuma carne de la animale sacrificate

Misiunea noastră este să înlocuim complet utilizarea animalelor ca tehnologie alimentară până în 2035. Suntem foarte serioși în privința asta. Credem cu totul că este realizabil”, a declarat Brown.

În timp ce Impossible Foods există din 2011, alimentele vegetariene au crescut recent în popularitate. White Castle a adăugat în meniu un preparat din soia în 2018 și l-a făcut permanent, după ce acesta a devenit o ”senzație peste noapte”, potrivit revistei QSR, citează Descoperă.ro.

Încă din 2019, Burger King a lansat un meniu fără carne. De asemena, KFC a introdus un ”pui” pe bază de plante în meniul lor

Conform declarațiilor oferite de Brown, schimbările climatice vor juca un rol esențial în ceea ce privește alimentația.

În articolul publicat se precizează că impactul distructiv al creșterii animalelor asupra mediului global îl depășește cu mult pe cel al oricărei alte tehnologii de pe Pământ.

Amprenta de gaze cu efect de seră a creșterii animalelor rivalizează cu cea a oricărei mașini, camion, autobuz, navă, avion și rachetă combinate. Agricultura animală poluează și consumă mai multă apă decât orice altă industrie”, a mai scris compania.

Articolul precedentANAF a blocat conturile TMK Artrom, dar îi permite să plătească salariile angajaților
Articolul următorNicușor Dan are probleme „la capitolul Cultură”. Trimite Corpul de Control la teatrele din Capitală, dar nu vede jaful din spitale
Jurnalist full-time / Pesimist part-time