Sursa foto: Facebook/ Administrația Prezidențială

Președintele României Klaus Iohannis a declarat, la Bruxelles, că este posibil să se crească numărul de militari activi, dar nu există încă o decizie în acest sens.

De asemenea, liderul de la Cotroceni a precizat că vor fi mai mulți bani la dispoziție pentru instalații  defensive mai performante.

Mai mult, Iohannis a amintit de decizia prin care a crescut bugetul pentru Apărare, de la 2% la 2,5%, menționând că până la începutul anului viitor se va lucra la un plan ce va fi prezentat publicului privind modul în care vor fi investiți acești bani.

„Din ce în ce mai importante devin armele moderne şi foarte moderne”

Totodată, președintele Iohannis a declarat că războiul din Ucraina este unul convențional, ce se poartă în continuare cu pușca și tancul, însă sunt folosite arme moderne cu mult high-tech, care sunt foarte scumpe.

Liderul de la Cotroceni a precizat că e nevoie să fie achiziționate sisteme antirachetă de ultima generație. (…) „I-am rugat pe cei responsabili să se gândească cum să folosim cel mai bine aceşti bani pentru a avea militari mai bine pregătiţi, deci pregătirea să fie de calitate, salarizarea să fie de calitate şi dotarea să fie la nivelul anului în care trăim”, a spus Iohannis, potrivit news.ro.

De asemenea, președintele României a mai anunțat că s-a întâlnit și cu președintele american Joe Biden. Cei doi au discutat despre sancțiunile impuse Rusiei și sprijinul oferit Ucrainei. Întrebat dacă în discuția cu președintele american a reușit să îl invite să vizite România, Iohannis  a spus că nu a discutat despre o astfel de invitație.

„Astăzi nu am discutat despre această invitaţie, dar am discutat, evident, foarte pe scurt chestiunile pe care tocmai le-am enunţat, cum sprijinim noi Ucraina şi într-una din discuţii, că am avut două astfel de discuţii, ne-am amintit împreună cum preşedintele Biden, la momentul respectiv, a sprijinit România pentru a intra în NATO”, a mai spus Iohannis.

Reamintim că președintele României a discutat cu președintele Joe Biden și cu secretarl general al NATO Jens Stoltenberg, înainte de începerea Summitulului Alianței de la Bruxelles.

Iohannis, înaintea Summitului NATO: „„Agresorul e Rusia și noi trebuie să construim o apărare foarte solidă pe flancul estic”

Articolul precedentNicușor Dan are probleme „la capitolul Cultură”. Trimite Corpul de Control la teatrele din Capitală, dar nu vede jaful din spitale
Articolul următorMinistrul Energiei: „Estimez că în această vară, în sistemul naţional de transport va intra gaz românesc din Marea Neagră”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.