Foto cu caracter ilustrativ: sursă: pixabay

Evenimentul care s-a înregistrat joi, 29 septembrie, ac, poate fi(re)citit aici. La cererea noastră, Primăria Capitalei a susținut, că nu există niciun risc în acțiunea de dezinsecție a unităților de învățământ, chiar dacă se face în plină zi, direct sub nasul elevilor care ies de la cursuri. Mai mult decât atât, oficialii Primăriei Municipiului București spun că substanța folosită de Compania  Eco Igienizare București S.A(n.r. aflată în subordinea Primăriei Capitalei), Solfac, este „bio” și nu există niciun pericol dacă este pulverizată în prezența persoanelor.

Produsul biocid utilizat în tratamentele de combatere a țânțarilor adulți și a căpușelor – Solfac Trio EC 140, este o formulare insecticida de generație noua, în care ingredientele active – ipermetrin, praletrin, piperonil butoxid – sunt formulate cu solvenți organici de origine vegetala, care îi asigură produsului stabilitate și siguranță în aplicare. Datorită acestor factori și a modului de aplicare prin pulverizare pe suprafețe sau vegetație, cu atomizorul sau în sistem ULV, produsul este eficient în concentrații mici, fară a impacta negativ sănătatea oamenilor sau a animalelor”, susțin reprezentanțîi Primăriei Capitalei”, ne-a transmis Primăria Capitalei.

Oficialii Primăriei București sunt contraziși chiar de prospectul substanței Solfac: NU se aplică în prezența altor persoane. FOTO

Întrebările noastre privind măsurile de precauție pe care ar fi trebuit să le ia Primăria Capitalei sunt întemeiate, câtă vreme am surprins cum substanța Solfac a fost împrăștiată fără nicio reținere în curtea Școlii 97, iar unii dintre trecători au simțit disconfort nazal(strănut intens, continuu) și la nivelul ochilor(lăcrimarea excesivă a ochilor).

Iată ce scrie în prospectul substanței Solfac:

-NU se aplică în prezența altor persoane

-Animalele de companie, alimentele și efectivele de animale nu trebuie să vină în contact cu produsul

-Se recomandă aplicarea folosind mănuși, ochelari și mască.

-După aplicare în spații închise, nu se va intra 48-72 de ore și se va aerisi foarte bine.

-Nu se lasă la îndemâna copiilor!

Cu alte cuvinte, chiar dacă este un produs certificat, are un grad de toxicitate menționat chiar în prospect, doar(…) are misiunea să omoare gândaci și alte insecte.

De altfel, chiar reprezentantul unei firme de dezinsecție,(Coral Impex SRL)  Alexandru Badea, ne-a precizat că „dezinsecția nu se face sub nicio formă ziua, mai cu seamă când elevii intră/ies de la cursuri, indiferent cât de bio sau de certificat este produsul folosit. Dezinsecția se face când în locația respectivă este închisă, iar echipamentul de protecție al celor care o realizează este obligatoriu”.

Prin urmare, este îngrijorător că toata procedura de dezinsecție se derulează în prezența elevilor, în intervalul orar 08-14.00, după cum ne-a informat Primăria Capitalei.

Articolul precedentFost polițist din Prahova, prins după ce a cerut 3.500 de euro pentru admiterea la Școala „Vasile Lascăr” Câmpina
Articolul următorGimnastica românească, în 2022: fără rezultate și fără bani
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”