Ședința Consiliului Local Sector 1 București de vineri, 10 iunie, a fost dramatică. Reproșurile pentru lipsa de implicare a primarului Clotilde Armand au culminat cu o tragedie. Nicoleta Dragomir, un cetățean care avea nevoie doar de avize de urbanism și urmase fiecare etapă legală încă din 2020, a aflat cu stupoare că toate documentele, inclusiv avizul arhitectului -șef al Primăriei Sector 1 sunt expirate. În perioada 2020-2022, femeia nu a primit niciun răspuns din partea oficialilor Primăriei Sector 1, timp în care a fost nevoită să închirieze o locuință, deoarece nu avea documentele solicitate pentru a începe construcția casei în care ar fi urmat să se mute împreună cu familia sa.

„Nu am venit să cer milă. Îmi cer scuze că plâng. Vreau să știu atât: de ce nu am primit niciun răspuns? Dacă am trecut de juridic, de tot, de ce?. Prețul chiriilor s-a mărit, o să ajung în stradă cu familia. De doi ani încerc să primesc un răspuns, vreau să știu de ce am ajuns în această situație, sî îmi expire documentația fără să mi se ceară nimic”, apucat să întrebe printre lacrimi, Nicoleta Dragomir.

Click mai jos pentru a asculta un fragment din relatările petentei Nicoleta Dragomir.

Stupoare la Primăria Sector 1: Viceprimarul USR Oliver  Leon Păiuși susține că s-a făcut abuz de PUD

În mod stupefiant, viceprimarul USR Oliver Leon Păiuși, a explicat în plenul ședinței de Consiliu Local că s-a „ajuns în această situație”, deoarece în anii trecuți, se eliberau avize de tip PUD în mod abuziv, pentru construcția de blocuri între case. Această afirmație a venit după doi ani, timp în care petenta avea toate actele în regulă. Ce vină are un cetățean că se eliberează avize de construcție „pe bandă rulantă” celor care nu întrunesc condițiile necesare(?)

Click mai jos să ascultați explicația viceprimarului Oliver Leon Păiuși

Cazul Nicoletei Dragomir ar putea face obiectul unei investigații penale, susțin juriștii consultați de zin.ro. Ei susțin că se conturează aspecte de neglijență în serviciu, abuz în serviciu, câtă vreme petenta ar fi trebuit să primească un răspuns în maximum 60 de zile. Dacă petentul unui aviz de tip PUD îndeplinește toate cerințele prevăzute de lege, primarul trebuie să propună aprobarea finală a acestuia într-o ședință de Consiliu Local.

Așa cum zin.ro a mai relatat, consilierul local Gheorghe Dinu(PNL) a solicitat Prefecturii Capitalei să se constate câte proiecte de hotărâre aprobate de Consiliu Local nu sunt puse în aplicare de primarul Clotilde Armand. În mod șocant, la nivelul Primăriei Sector 1 sunt înregistrate peste 7000 de cereri, cele mai multe pentru avize de construcție, iar petenții nu au primit un răspuns concret.

Click mai jos să ascultați declarația consilierului local Gheorghe Dinu.

Consilierii locali PNL din Sectorul 1 au mai precizat că doar 1,5% din valoarea totală aprobată pentru investiții din Sectorul 1 fost utilizată, lucru care pune sub semnul întrebării interesele reale ale primarului Clotilde Armand.

Citește și: Clotilde Armand, din nou în plin scandal administrativ. Consilierii locali din Sectorul 1 l-au chemat pe prefectul Toni Greblă, deoarece oamenii riscă să rămână fără apă caldă de la 1 iulie

Articolul precedentInstanţa a decis demolarea unei biserici ridicate fără autorizație. ÎPS Teodosie: ”Mai degrabă mor eu decât să moară biserica aceasta”
Articolul următorImplicarea lui Vlad Popescu Piedone a dat rezultate: Termopane pentru apartamentele blocului din Ferentari distruse în urma unui incendiu
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”