Captură video/Youtube
Captură video/Youtube

În luna decembrie a anului trecut, instanţa a decis demolarea unei biserici din municipiul Constanţa, care a fost ridicată fără autorizaţie.

Potrivit instanței, decizia a rămas definitivă.

Primăria Constanţa trebuia să demoleze acea construcţie în termen de 90 de zile. Termenul iniţial era 14 martie, dar a mai fost prelungit câteva luni, arată Știri pe Surse.

Arhiepiscopia Tomisului insistă ca biserica să nu fie demolată, dar primarul îl acuză pe ÎPS Teodosie de nerespectarea legii. Arhiepiscopul a declarat că, în realitate, primarul este ”îndemnat de Satana” și de o femeie care are postul de city manager în cadrul Primăriei Constanța

Azi, 10 iunie, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a precizat că toţi cei care au dărâmat biserici au murit ”în chinuri groaznice”.

Vreau să vină domnul Chiţac şi cei din jurul său, că alţii îl sfătuiesc, am auzit aseară o femeie îl conduce, city manager. Păcat, un general se lasă condus de alţii. Cum să mutăm un loc sfinţit de 20 de ani şi cum să lăsăm pe Dumnezeu batjocorit? Nu voi accepta, mai degrabă mor eu decât să moară biserica aceasta. Acum ca să nu îndemne Satana pe ştiu eu cine să înceapă să atace biserica, vom pune paza creştinilor aici şi câte un preot sau doi să stea de strajă aici, vom face zi şi noapte până când se vor împlini formele, că aici trebuie să rămână biserica”, a declarat azi Arhipiscopul, în cadrul unei slujbe.

ÎPS Teodosie: ”După o hotărâre judecătorească fără discernământ, cum să hotărască o instanţă să dărâme o biserică?”

Arhiepiscopul Tomisului a ținut să precizeze că va vorbi cu preoți și credincioși să păzească biserica, zi și noapte.

În plus, Teodosie a susținut că nu se teme nici măcar de Poliție. Dacă va fi forțat, va face apel și la prim-ministru.

Domnul Vergil care vrea să se dărâme biserica? Azi era ziua hotărâtă să se dărâme. Nu se va dărâma, aici vom sta. Voi programa creştini şi preoţi să rămână în biserică zi şi noapte şi nu se va dărâma peste ei. Nici Poliţia nu poate să strice lucrul lui Dumnezeu”, a mai transmis credincioşilor Arhiepiscopul Tomisului.

Articolul precedentAtunci când statul este neputincios: Gospodăriile afectate de schimbările climatice din România, sprijinite financiar de către Uniunea Europeană
Articolul următorAudio. O femeie s-a prăbușit în fața consilierilor locali din Sectorul 1 după ce a aflat că avizul solicitat pentru o construcție a expirat din cauza „birocrației”. A fost operată de urgență
Jurnalist full-time / Pesimist part-time