Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Noi acuzații grave de corupție: Șeful Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor este urmărit penal de DNA pentru că a cerut mită subalternilor 1.000 de euro lunar, arată Digi 24.

Viorel Părpăneață, este acuzat de procurorii DNA că le-ar fi cerut câte 1.000 de euro lunar șefilor inspecțiilor teritoriale din cadrul instituției.

Mita primită lunar venea cu asigurarea că subalternii își vor putea păstra locul de muncă

Pe data de 20 mai 2022, în cadrul unei ședințe de management organizată la un hotel din Sinaia, jud. Prahova, inculpatul Viorel Părpăneață, ar fi pretins de la fiecare dintre șefii inspecțiilor teritoriale din cadrul I.S.C.I.R. câte 1.000 de euro lunar pentru menținerea lor în funcție și ar fi lăsat totodată să se înțeleagă că, dacă inspectorii șefi nu sunt de acord cu această solicitare, vor fi demiși (revocați) și vor fi numiți alți inspectori șefi”, a transmis Direcția Națională Anticorupție (DNA).

La data de 8 iunie, inculpatul ar fi primit de la unul dintre inspectorii șefi din teritoriu mită în valoare de 5.000 de lei

Fiind plasat sub control judiciar, Părpăneață Viorel trebuie să respecte o serie de obligații, între care:

  • să nu depășească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului;
  • să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar;
  • să nu exercite funcția de inspector de stat șef al I.S.C.I.R., funcție în exercitarea căreia inculpatul a săvârșit fapta.

Potrivit comunicatului emis de Direcția Națională Anticorupție, inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Articolul precedentIulian Bulai, despre călătoriille cu CFR: ”Domnule Grindeanu, vă așteptăm în tren”
Articolul următorAtunci când statul este neputincios: Gospodăriile afectate de schimbările climatice din România, sprijinite financiar de către Uniunea Europeană
Jurnalist full-time / Pesimist part-time