Clotilde Armand-Foto Ziarul de Investigații
Clotilde Armand-Foto Ziarul de Investigații

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, este așteptat, vineri, 10 iunie, să participe la ședința Consiliului Local din Sectorul 1, informează București FM. Aleșii locali de la PNL și PSD nu au mai suportat lipsa de implicare a primarului Clotilde Armand și au cerut prezența prefectului, pentru a găsi soluții la cererile venite din partea Centralei Electrice de Termoficare (CET) Grivița. De asemenea, Primăria Sector 1 București a primit și notificări din parte unor executori judecătorești, urmare a unor sume pe care le datorează operatorului de salubritate, notează sursa amintită.

Astfel, Toni Greblă, în calitate de prefect al Capitalei, are obligația de a urmări legalitatea ședințelor de Consiliu Local și chiar de a interveni juridic, atunci când sunt încălcate reguli administrative și se periclitează interesul public, cel al cetățenilor.

Clotilde Armand, din nou în plin scandal administrativ. Oamenii riscă să rămână fără apă caldă de la 1 iulie

Deși suntem la jumătatea anului 2022, până la acest moment nu a fost aprobat bugetul CET Grivița, societate aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1 București. Astfel, oamenii riscă să rămână fără apă caldă de la 1 iulie, iar orice disfuncție a CET-urilor mici va însemna calitatea slabă pentru încălzire și apă caldă în sistem centralizat pentru toată Capitala. Spunem acest lucru, deoarece București are două tipuri de componente: centralele care produc apă fierbinte și o rețea de conducte – puncte termice care distribuie acea apă. Prin urmare, există o relație de dependență între cele două structuri care dau apă caldă și căldură bucureștenilor.

Anul trecut, CET Grivița a avut bugetul aprobat abia în luna octombrie

Nu este prima dată când reprezentanții CET Grivița se confruntă cu probleme la adoptarea bugetului. Anul trecut, acesta a fost aprobat abia în luna octombrie, deși propunerea de buget fusese înaintată din luna aprilie. Potrivit consilierului local PNL, Gheorghe Dinu, membru în Adunarea Generală a CET Grivița, de fapt, Prefectura Capitalei a fost sesizată și pentru alte alte Hotărâri de Consiliu Local pe care Clotilde Armand(USR) refuză să le pună în aplicare. În urma unui document intrat în posesia zin.ro, sunt 157 de hotărâri pe care Primăria Sector 1 București nu le-a pus în aplicare, din motive pe care doar edilul Clotilde Armand le poate explica.

În loc să facă scandal că nu este invitată la tot felul de evenimente, mai bine ar începe să livreze proiecte pentru sector, sau măcar să ne lase pe noi să livrăm, dacă se simte depășită de funcția pe care o deține”, a precizat consilierul local Gheorghe Dinu.

Până la acest moment, Clotilde Armand nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere, însă, Ziarul de Investigații va reveni cu detalii de la ședința de Consiliul Local Sector 1 București, de mâine, 10 iunie.

Citește și: Ipocrizie în administrația din Sectorul 1. Clotilde Armand se laudă cu stații de încărcare pentru mașini electrice. În realitate, amenajarea acestora e obligatorie

Articolul precedentUn pod din Neamț s-a rupt. Acesta a fost inaugurat în urmă cu doar 6 luni
Articolul următorNereguli grave la Casa Națională de Asigurări de Sănătate: rețete medicale de sute de mii de lei eliberate pe numele morților sau bolnavilor internați în spital
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”