sursă foto: Facebook Octavian Berceanu

Ziarul de Investigații a dorit să-l întrebe pe Octavian Berceanu cum este să fii de cealaltă parte a „baricadei” în lupta cu deșeurile, însă, nu a putut fi contactat până la postarea acestei informații.

Dintr-un act publicat de Registrul Comerțului, rezultă că acesta va îndeplini funcția de administrator al REBU SA, firmă de deșeuri care operează în toată țara. Decizia a fost luată de curând, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor a acestei societăți. Menționăm că 50% din acționariatul REBU SA este deținut de Consiliul General al Municipiului București.

Cum s-a produs „apropierea” REBU -Octavian Berceanu? În afaceri nu există „dragoste la primă vedere”

Octavian Berceanu, din calitatea de șef al Gărzii de Mediu, avea responsabilitatea să verifice și să aplice sancțiuni(dacă era cazul) pentru gestionarea deșeurilor. În repetate rânduri, a susținut că arderile de deșeuri ar fi ilegale și „politice” . A insinuat că sunt posibile acțiuni de „sabotare” a firmelor care vor să dețină supremația în goana după colectarea deșeurilor. Cu toate acestea, Capitala stă dezastruos la capitolul colectare și depozitare gunoi, unii dintre primarii de sector fiind terorizați de lipsa de acțiune a edilului general Nicușor Dan.

Ziarul de Investigații a relatat despre această situație aici. Octavian Berceanu este coleg și bun prieten cu Nicușor Dan, primarul general al Capitalei(de la USR) și cu Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 București, în care operează firma REBU SA, prin procedură de „selecție”, nu licitație publică.

Mai exact, este greu de imaginat că această „apropiere”, REBU-Octavian Berceanu a venit spontan, ca o „dragoste la primă vedere”. Așa ceva nu există și nu funcționează în afaceri. Legăturile „strânse” existau și înainte ca Berceanu să fie demis de funcția de comisar șef al Gărzii de Mediu.(n.r. a fost demis în septembrie 2021, cu puțin timp înainte de a se „rupe” coaliția de guvernare PNL-USR)

Totodată, în Consiliul de Administrație al REBU SA, a intrat și fostul șef al Metrorex, Ștefan Paraschiv, omul de bază al fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă(USR)

Ștefan Paraschiv, fostul director al Metrorex, „omul cu ranga” al fostului ministru Drulă, este de curând director general la REBU. Coincidența naibii, tot de curând, Madamarmand a semnat cu REBU un contract de preluare și sortare a gunoaielor din Sectorul 1”, scria pe Facebook, Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 București.

Așa cum Ziarul de Investigații a mai relatat, tot Dan Tudorache a arătat cum pe străzile din Sectorul 1, un șobolan mare și gras ca o pisică, se plimbă nestingherit printre mașini. Asta dovedește cât de bine își face treaba firma de salubrizare care operează în acest sector.

„Pleacă ai noștri, vin ai noștri!”. Berceanu striga jocurile politice, însă(…) unele îi priesc

La momentul demiterii din funcția de șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, își striga „durerea” pe une apuca. Mai exact, el îi acuza pe liberali de jocuri politice, mai exact, pe Florin Cîțu, premier(PNL) la acel moment.

S-a victimizat, menționând, că „unele amenzi și controale” nu au fost pe placul acestora. Având în vedere că și el s-a reprofilat și a intrat direct în Consiliul de Adminsitrație al firmei REBU SA, tot prin susținerea colegilor de partid(USR) care acționează exact în sectorul „gestionat” de Clotilde Armand, ne face să credem că a avut doar un discurs neinspirat.

Prin urmare, dictonul „pleacă ai noștri, vin ai noștri” descrie cel mai bine gestionarea deșeurilor, situație care a devenit, din nefericire, doar o acțiune politică.

Articolul precedentMarcel Ciolacu îi liniștește pe români: „Este și normal ca datoria publică să fie peste 50%”
Articolul următorProtest Greenpeace la Lukoil Ploiești
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”