Sursa foto: investigatoria.ro
Sursa foto: investigatoria.ro

Rusia a acuzat că două țări, Polonia și România, au trimis cei mai mulți mercenari în Ucraina, alături de SUA și Canada.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, maiorul Igor Konașenkov.

Acesta susține că guvernul de la Kiev ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini. Militarii în cauză ar proveni din 63 de țări, printre care și România.

Deputat USR: ”Mercenarii” români din Ucraina sunt parte din sutele de mii de ucraineni cu cetățenie română

În contextul declarațiilor publicate de Moscova, declarații conform cărora Rusia acuză România și Polonia că au trimis cei mai mulți mercenari în Ucraina, deputatul Bogdan Rodeanu a precizat, pe contul de Facebook, că Ucraina nu este singură, iar lupta pentru libertate va continua.

Mercenarii” români sunt parte dintre aceia care își riscă viețile pentru a lupta, pentru a apăra și pentru a reda libertatea. Aceștia nu sunt alții decât nepoții și strănepoții celor pe care Stalin nu a reușit să-i omoare în Basarabia și Bucovina și nici să-i strămute, definitiv, în Siberia.

Sunt militarii care apără un popor și care vor continua lupta, sub steagul țării lor.

Sunt cei care nu au uitat ce înseamnă Cizma Armatei Roșii peste familiile și viețile bunicilor lor”, se arată în textul publicat pe pagina de Facebook.

Bogdan Rodeanu: ”Ceea ce a încercat Stalin nu va reuși Putin. Ceea ce vrea Rusia nu este decât o speranță marcată de amenințări și violențe”

Ucraina nu este singură. Ucraina nu va ceda. Ucraina este apărată și își va continua lupta pentru libertate, pentru democrație și pentru viață, în numele lumii civilizate.

Suntem împreună!

Trăiască România! Slavă Ucrainei!”, a precizat, astăzi, 18 aprilie, deputatul din Galați.

Afirmațiile făcute de Igor Konașenkov nu au fost confirmate de Ministerul român de Externe

Potrivit oficialului rus, România s-ar afla, alături de Canada și SUA, printre statele care au trimis cei mai mulți mercenari în Ucraina.

Este vorba de aproximativ 1.500, după Polonia (1.717). Oficialul rus a adăugat faptul că Marea Britanie și Georgia ar fi trimis, fiecare, aproximativ 300 de luptători.

Potrivit declarațiilor, 193 au fost trimiși de regiunile din Siria, “controlate de guvernul Turciei”.

Sursă foto

Articolul precedent168 de icoane care datează din vremea lui Constantin Brâncoveanu și Neagoe Basarab vor fi scoase la licitație
Articolul următorUn deputat PNL cere retragerea sprijinului politic pentru Filip Havârneanu
Jurnalist full-time / Pesimist part-time