Sursă foto: captură video (Youtube)

Alexandru Muraru a reacționat, după ce un deputat de la USR a ținut un discurs fiind în stare de ebrietate. Președintele PNL Iași a precizat că mai mulți parlamentari l-au sfătuit să plece acasă, dar acesta a insistat să urce la tribună, unde a avut un discurs „absolut straniu și ezitant.”

Muraru a precizat că după o astfel de scenă, în orice stat civilizat, cariera politică s-ar fi încheiat. Mai mult, liberalul a susținut că Havârneanu nu se află la prima scenă de acest fel, precizând că au existat mai multe imagini filmate în spațiul public cu momente în care se afla „la înălțime”, în urma consumului de alcool.

„Asta arată că nu vorbim despre un accident sau de o întâmplare nefericită care ar putea fi trecute cu vederea, ci este vorba despre un comportament devenit obișnuință”, a declarat șeful PNL Iași, potrivit Digi24.

„Tribuna Parlamentului României a fost de multe ori batjocorită de un grup politic extremist”

Totodată, liberalul i-a cerut președintelui interimar al USR să ia măsuri „fără echivoc” și să îl sancționeze pe deputat pentru discursul public pe care l-a avut sub influența băuturilor alcoolice.

„Oricât ar părea de neverosimil, chiar și o parte dintre colegii din USR au admis incidentul creat de Filip Havârneanu. O astfel de acuzație venită și din interiorul USR necesită decizii ferme, iar domnul Drulă trebuie să demonstreze că USR nu ascunde mizeria sub preș în fața acestui adevărat examen de onestitate (…)”, a mai spus Muraru.

De asemenea, președintele PNL Iași a mai spus că deputatul Havârneanu nu reprezintă un model de comportament care să crească credibilitatea Parlamentului ca instituție, din contră.

„Retragerea sprijinului politic deputatului Filip Havârneanu ar fi, din partea domnului Drulă, confirmarea că nu acceptă dezonorarea Parlamentului și implicit a românilor, iar dl. președintele USR trebuie să facă ceea ce ar face un lider de partid curat: să nu fie complice la discreditarea instituțiilor statului român”, a concluzionat Alexandru Muraru.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, deputatul USR Filip Havârneanu a atras privirile în Parlament cu discursul său incoerent.

Citește și articolul: Parlamentarul „turmentat” și discursul său. Un deputat USR a atras toate privirile

Articolul precedentDeputat USR: ”Ucraina nu este singură. Ucraina nu va ceda. Ucraina este apărată”
Articolul următorDezastru în Shanghai din cauza restricțiilor împotriva Covid-19
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.