Sursa foto: Newsweek

Pentru a opri transmiterea comunitară a Covid-19, autoritățile chineze au decis să carantineze complet orașul Shanghai cu o populație de 25 de milioane de locuitori.

Cetățenii nu au avut voie să iasă din casă nici măcar să cumpere alimente, iar animalele de companie au fost omorâte, de teama că vor răspândi coronavirusul.

De asemenea, autoritățile au anunțat primele trei decese din cauza Covid-19 de la plasarea în carantină a orașului. Imaginile distribuite pe mai multe rețele sociale arată cum oamenii sunt bătuți pe stradă de polițiști deoarece au ieșit din casă pentru a-și cumpăra alimente.

Shanghai intră într-o nouă etapă de testare în masă. Milioane de oameni au fost obligați să rămână în case

Potrivit BBC, aproape jumătate dintre persoanele de peste 60 de ani s-au imunizat împotriva coronavirusului, autoritățile chineze anunțând că până miercuri au ca obiectiv oprirea transmiterii comunitare a virusului în oraș.

De la sfârșitul lunii martie, Shanghai a devenit orașul cu cele mai multe cazuri de coronavirus de când virusul a fost identificat pentru prima dată în Wuhan. Orașul a înregistrat peste 300 de mii de cazuri de Covid-19 de la începutul lunii martie.

În ciuda restricțiilor dure impuse de autorități, televiziunea de stat a anunțat că mai multe supermarketuri s-au redeschis. Cu toate acestea, locuitorii s-au arătat sceptici cu privire la relaxările anunțate de autorități, după ce nu au avut voie să își părăsească locuințele, mulți fiind nevoiți să facă foamea.

Din cauza apariției noului val de Covid-19 în China, mai mulți analiști au anunțat că lanțurile de aprovizionare vor fi afectate, iar de această dată, problemele vor fi cu mult mai mari decât în urmă cu doi ani când a debutat pandemia la nivel mondial.

Reamintim că de la debutul pandemiei de Covid-19, la nivel mondial au fost infectați peste 500 de milioane de oameni, dintre care 6,2 milioane și-au pierdut viața. Țările cu cele mai multe cazuri de coronavirus sunt: Statele Unite, India, Brazilia, Franța și Germania.

În România s-au înregistrat aproape 3 milioane de cazuri de Covid-19 și peste 65 de mii de decese.

Citește și articolul: Vaccinurile împotriva Covid-19, o povară pentru statul român. Rafila vrea renegocierea contracte

Articolul precedentUn deputat PNL cere retragerea sprijinului politic pentru Filip Havârneanu
Articolul următorCopii atacați de urs, la marginea unei păduri din Sibiu
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.